Tips die je moet weten over de bescherming van je hond

Je hond beschermen? Lees deze tips!

Wil je jouw hond optimaal beschermen tegen diverse invloeden zoals ziektes en beestjes? Niet alleen moet je jouw hond optimaal beschermen tegen teken en vlooien met bijvoorbeeld Advantix.

Er zijn nog diverse andere dingen waar je je hond tegen moet beschermen. Wij hebben enkele tips voor je op een rijtje gezet die je zeker moet weten als je jouw hond wilt beschermen. Lees snel verder voor onze tips voor een optimale bescherming van je hond.


Je hond beschermen tegen stress

Je hond kan last hebben van stress, wat bijvoorbeeld kan ontstaan door onweer, vuurwerk dat wordt afgestoken, een verhuizing of wanneer er een nieuw iemand op bezoek is. Een hond kan dan spanning en ongewenst gedrag vertonen, Zo kan de hond veel blaffen of spullen vernielen. Dit geldt zowel voor puppy’s als volwassen honden. Als dit je maar al te bekend voorkomt, kun je het beste Adaptil gebruiken om je hond tegen stress te beschermen en het ongewenste gedrag te laten afnemen.


Bescherm je hond tegen vlooien en teken

Ook moet je je hond tegen vlooien en teken beschermen. Er zijn dan ook verschillende middelen om dit te doen. Vlooien zorgen voor veel jeuk bij zowel mens als dier. Om geheel uit te sluiten dat je hond vlooien krijgt, kun je het beste een goed anti vlooienmiddel kopen. Je voorkomt hiermee niet alleen dat jij of je hond veel jeuk zullen krijgen, maar kan ook een ware vlooienplaag in huis voor zijn.


Bescherm je hond tegen hondsdolheid

Het is aan te raden om je hond tegen hondsdolheid te laten vaccineren. Je mag deze vaccinatie aan je hond geven al vanaf dat je hond 3 maanden oud is. Als je op reis gaat, moet je dit zeker doen. Je dient deze vaccinatie minimaal 21 dagen voor vertrek te hebben gegeven aan je hond en dit moet zijn gedaan binnen het vaccinatieschema. Als je hond hondsdolheid heeft, is dat zeer ernstig. Zo kan je hond veranderingen in het gedrag vertonen, agressief worden, veel speeksel kwijlen en te maken krijgen met verlammingsverschijnselen. Omdat dit een vrij progressieve ziekte is, zal je viervoeter hier binnen enkele dagen aan kunnen overlijden.


Bescherm je hond tegen ziek worden in de auto

Het is ook belangrijk om je hond te beschermen tegen reisziekte. Stap je met je hond in de auto, dan kan deze namelijk ook last krijgen van reisziekte. Je hond zal dan misselijk worden, meer gaan kwijlen en kan ook overgeven. Mocht het zo zijn dat jouw hond hier gevoelig voor is, dan kun je jouw hond het beste beschermen met een speciaal middel tegen reisziekte. Vraag hier gerust naar bij een lokale specialist of zoek online naar meer informatie.

Wij hopen je via onze tips voldoende op weg te hebben geholpen.

VorigeLeerkracht wil graag schooltuinieren, maar heeft amper mogelijkheid
VolgendeWat kun je allemaal doen met een Pabo-opleiding?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter