Waarom doorstuderen als leerkracht interessant is

Het onderwijs ontwikkelt zich razendsnel! De methodes van tien jaar geleden zijn vervangen door moderne alternatieven, we zijn massaal met een digitaal bord in plaats van krijtbord gaan werken en ook digitaal onderwijs is een nieuwe trend geworden tijdens de pandemie. De kans dat digitaal onderwijs een blijvertje is, lijkt klein in met name het basisonderwijs. Het contact met leerlingen is essentieel voor docenten. In het hoger onderwijs lijkt de kans groter te zijn, dat men met digitale lessen blijft werken. Het biedt zowel voor docenten, als voor leerlingen voordelen. Het feit dat het onderwijs zich zo snel ontwikkelt, maakt dat het belangrijk is om je kennis op peil te houden.

Verschillende opleidingsinstituten voor docenten
Er zijn diverse onderwijsinstituten, die opleidingen aanbieden voor docenten. Lees bijvoorbeeld eens de Hbostart NCOI review, waarin je meer leest over de opleidingen die een instituut als NCOI aanbiedt. Er zijn echter meer opties, kijk bijvoorbeeld ook naar NTI en LOI. Naast deze instituten zijn er kleinere partijen, die regelmatig cursussen aanbieden voor docenten. Het helpt hen meer kennis te vergaren over de laatste onderwijsmethodes en bijvoorbeeld met het digitale bord in de klas. Zekere voor oudere docenten brengt dit bord de nodige uitdagingen met zich mee. Zonde, want het maakt dat zij niet optimaal kunnen profiteren van de voordelen die het hen biedt tijdens het geven van lessen.

Versnelde omscholing tot leerkracht
Wellicht sta je momenteel nog niet voor de klas, maar ambieer je dit wel. In zo’n geval kan een versnelde NCOI opleiding tot leerkracht een goede optie zijn. Deze opleidingen duren vaak maar een of twee jaar, afhankelijk van je achtergrond. Bij deze versnelde opleidingen wordt leren en werken gecombineerd. Zo kun je de kennis die je opdoet tijdens de dagen waarop je leert, direct in de praktijk brengen. Andersom leert de school waar je de stage loopt je direct kennen. Het vergroot de kans dat je er na de opleiding direct kunt blijven werken.

Omscholen tot leerkracht voor andere vakken
Niet alleen is het volgen van een opleiding interessant wanneer je bij wilt blijven met de laatste lesmethodes en bijvoorbeeld de toepassing van het digitale bord in de klas. Ook kun je voor een opleiding kiezen om jezelf om te scholen tot leerkracht voor een ander vak. Mogelijk geef je momenteel wiskunde aan havo-scholieren, maar wil je de komende jaren liever natuurkunde of bijvoorbeeld scheikunde geven. Door je om te laten scholen creëer je deze kans. Soms wordt er opleidingsbudget aangeboden door je werkgever.

VorigeWaarom keycords bedrukken voor een schoolreisje een goed idee is
VolgendeHoe vindt u een logistiek bedrijf in 2021?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter