Waarom keycords bedrukken voor een schoolreisje een goed idee is

Door het coronavirus was het de laatste maanden eigenlijk zo goed als onmogelijk om een schoolreisje te organiseren. Gelukkig lijkt er inmiddels een einde aan de pandemie te komen, waardoor ook een schoolreisje in principe weer mogelijk is. Zo kunnen de jongste scholieren bijvoorbeeld weer naar een kinderboerderij en de oudere scholieren zouden naar een pretpark kunnen gaan. Als docent kan het dan nog wel een lastig zijn om alle kinderen bij elkaar te houden. Kids kunnen zelfs verdwaald raken tijdens het schoolreisje. Keycords bedrukken voorkomt dit probleem gelukkig. In dit artikel lees je namelijk drie redenen waarom het verstandig is om alle kids een bedrukte keycord te geven voordat het schoolreisje begint.

Keycords bedrukken met kleurcode
Zo is het onder meer een goed idee om keycords te bedrukken met een kleurcode. Dit is verstandig aangezien je zo direct kunt zien of je de juiste scholieren hebt in je groepje. Dit is bijvoorbeeld handig als je met de hele school met alle klassen ergens naartoe gaat. Een kleurcode is overigens niet alleen voor de docent handig, maar ook voor de kids zelf. Als zij op hun keycord kijken zien ze namelijk direct welke kleur ze hebben waardoor ze vervolgens op zoek kunnen gaan naar de docent met dezelfde kleur op hun keycord. Kan het kind niet de juiste leraar vinden? Hij of zij kan dan een andere docent vragen naar wie ze moeten zoeken bijvoorbeeld. Met een keycord met een kleurcode kun je dus veel problemen voorkomen over het algemeen.

Keycords bedrukken met telefoonnummer
Naast een kleur is het ook verstandig om een telefoonnummer mee te nemen in het ontwerp van de keycord. Hierbij kun je het beste gebruik van het telefoonnummer van de docent van de scholieren. Stel je eens voor dat één van de kinderen verdwaald raakt tijdens het schoolreisje. Dat is natuurlijk eigenlijk je ergste nachtmerrie. Gelukkig kan dit probleem eenvoudig opgelost worden met behulp van de telefoonnummer. Vertel de kids daarom vooraf dat als ze verdwaald raken, ze dan naar een volwassene moeten lopen en moeten vertellen dat het telefoonnummer dat op de keycord staat gebeld moet worden. Jij zult dan een telefoontje krijgen en kunt vervolgens het kind oppikken. In principe kan ook nog het nummer van de ouders of van de school zelf geplaatst worden op de keycord.

Keycords bedrukken met plattegrond
Eventueel zou je ook nog een plattegrond toe kunnen voegen aan het ontwerp van de keycord zodat het verdwaalde kind zelf uit kan zoeken waar hij of zij naartoe moet. Dit helpt dus opnieuw als iemand verdwaald is geraakt, wat echt de belangrijkste reden is voor keycords bedrukken voor een schoolreisje. Zorg er hierbij wel voor dat het een simpele plattegrond is die gemakkelijk is om te volgen voor de kids. Het is bovendien een goed idee om hierop duidelijk aan te geven waar iemand naartoe moet gaan als hij of zij verdwaald is. Dit kan bijvoorbeeld de ingang zijn of een centraal punt.

Vorige4 voordelen van een schoollaptop
VolgendeWaarom doorstuderen als leerkracht interessant is
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter