Hoe vind je een goede arbeidsrecht advocaat?

Heb je een conflict op je werk of denk je dat je werkgever de wet heeft overtreden met betrekking tot jouw contract? Dan is het handig om te kijken of een arbeidsrecht advocaat je kan helpen. Hij of zij weet namelijk veel op het gebied van arbeidsrecht en kan zien of je onrechtmatig behandeld bent. Of misschien zit je wel met vragen over bepaald stuk arbeidsrecht, ook dan kun je aankloppen bij een advocaat. Maar hoe vind je dan een goede arbeidsrechtadvocaat? Wij hebben het op een rijtje gezet.

Als je gaat kijken naar een arbeidsrecht advocaat, dan is de kans groot dat je dit via het internet gaat doen. Aan de ene kant handig, aan de andere kant een behoorlijke klus om uit te zoeken wie nu goed is en wie niet. Gelukkig kun je wel aan de hand van een aantal zaken bepalen of iemand bij je zal passen.

Specialisatie
Het is handig om iemand te kiezen die gespecialiseerd is in arbeidsrecht. Juist dan kun je de verdieping opzoeken en kan de advocaat je optimaal helpen. Als een advocaat in bijvoorbeeld twee velden werkzaam is, dan is dat vaak ook goed. Zie je een advocaat die je met ‘van alles’ kan helpen, dan is het wijsheid om toch even verder te kijken.

De kosten
Een advocaat is nu eenmaal aan de prijzige kant. Je doet er verstandig aan om hierop voorbereid te zijn. Het beste dat je kunt doen is om prijzen op te vragen bij een advocaat om zo een volledig beeld te krijgen. Je moet het uurtarief weten, maar ook bijkomende kosten die eventueel op je eindfactuur komen te staan. Zorg dat je alle kosten in kaart hebt gebracht om onaangename verrassingen te voorkomen.

Advocaat of jurist?
Een jurist zou je ook kunnen helpen bij arbeidsconflicten, echter is het wel fijn om te weten dat een advocaat een bepaalde kwaliteit heeft. Deze moet zich namelijk aansluiten bij de NOvA, Nederlandse Orde van Advocaten. Je moet aan een aantal kwaliteitseisen voldoen wil je toegelaten worden.

Vertrouwen is belangrijk
Het is belangrijk dat er een vertrouwensband is tussen advocaat en jou. Een advocaat kan een belangrijke rol spelen in bijvoorbeeld een conflict. Je moet zeker weten dat je van de advocaat op aan kan! Zorg dat je altijd naar je gevoel luistert en met iemand in zee gaat die je 100% vertrouwt. Dit komt de band en de zaak ten goede!

Het arbeidsrecht is een interessant vakgebied voor advocaten en het is dan ook belangrijk dat je iemand in de armen neemt die dit uitstraalt. Er zijn veel regels rondom arbeidsrecht, dus het is belangrijk dat je advocaat op de hoogte is van alle regels en nieuwtjes.

VorigeWat betekent Local SEO?
VolgendeJeugdbibliotheek wil gestegen gebruik e-books verder aanwakkeren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter