Webinar nieuwe wet ouderbijdrage

Op dinsdag 22 juni organiseert de VOO voor MR-leden een webinar over de vrijwillige ouderbijdrage in het onderwijs. Tijd: 19.30 tot 20.30 uur. Deelname is gratis.

Per 1 augustus vindt een wetswijziging plaats over de vrijwillige ouderbijdrage op school. De wetswijzing houdt in dat alle leerlingen moeten kunnen meedoen met activiteiten die door de school worden georganiseerd, ook als hun ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet kunnen of willen betalen.

Leden van de MR hebben een belangrijke rol bij de vrijwillige ouderbijdrage en in dit webinar gaan we hier uitgebreid op in. Waar moet je als MR-lid op letten, wat zijn je rechten en wat moet er in de schoolgids worden vermeld. Maar ook willen we met dit webinar inspiratie en ideeën uitwisselen en met elkaar nadenken over hoe de wet op een positieve manier kan worden uitgelegd.

Het webinar begint met een inleiding over de rol van de MR bij de vrijwillige ouderbijdrage en daarna is er volop gelegenheid om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan.

De bijeenkomst wordt verzorgd door beleidsadviseurs Elles Verschoor en Janny Arends van de VOO. Via de website van de VOO kunt u zich inschrijven voor dit webinar. Ook is het mogelijk om van te voren alvast een vraag in te sturen.

VorigeFilm in de klas filmeducatie
VolgendeKinderombudsman: kinderen zeggen mijn medische behandeling moet in mijn leven passen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter