Film in de klas filmeducatie

Met het initiatief Film in de Klas wordt het voor docenten mogelijk om zowel online als op school een film te zien in de klas en hierbij passende filmeducatie aan te bieden voor leerlingen van het primair en voortgezet onderwijs. De Nederlandse films zijn speciaal geselecteerd voor de verschillende leeftijdscategorieën en sluiten aan bij de belevingswereld van de leerlingen.

Schoolfilm van de Maand: BARS
In juni kijk je naar de kort documentaire: BARS. In de Schoolfilm van de Maand ga je met je klas aan de slag met belangrijke maatschappelijke thema’s. Dat doe je niet alleen! Je wordt geholpen door het bijbehorende lesmateriaal.

Film: Michael is 22 jaar oud en heeft een zware jeugd achter de rug. In de korte documentaire BARS volgen we hem terwijl hij worstelt met schulden, geen vaste woonplek heeft, maar ook in de ban is van ‘Calisthenics’: een harde sport waarbij je je eigen lichaamsgewicht gebruikt. Michael droomt van reizen, ‘weg uit deze situatie’. Is zijn doorzettingsvermogen hiervoor de sleutel?

Geschikt: Voortgezet onderwijs, klas 1 t/m 3
Duur: 18:21 min

Gratis les: In de bijbehorende digitale les bekijken leerlingen BARS in de klas. Aan de hand van kijkvragen en fragmenten gaan leerlingen in gesprek over de creatieve keuzes die regisseur René van Zundert bij het verfilmen van dit heftige verhaal heeft gemaakt en laten we de regisseur ook zelf aan het woord. Leerlingen ontdekken de kracht van montage en voeren een creatieve doe-opdracht uit.

VorigeThuiswerken zonder stijgende energierekening
VolgendeWebinar nieuwe wet ouderbijdrage
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter