Thuiswerken zonder stijgende energierekening

Het afgelopen jaar zijn steeds meer mensen thuis gaan werken. Even wennen misschien, maar ook als we teruggaan naar het ‘oude normaal’ zal het ‘nieuwe werken’ blijven bestaan. Het gevolg is dat we vaker thuiswerken en minder op kantoor zitten. Het is fijn dat we voortaan zo flexibel zijn. Minder files, minder kantoorruimte, minder vergaderen. Maar zoals altijd: heeft elk voordeel ook zijn nadeel. Want we missen de gezelligheid met collega’s natuurlijk wel. En soms is aan de keukentafel niet ideaal als de rest van het gezin thuis is. Dit betekent ook dat we thuis veel meer energie verbruiken. Stroom voor je laptop en mobiele telefoon, verwarming graadje hoger, koffiezetten, douchen. We zien het terug op een hogere energierekening. Nu is het natuurlijk fijn als je werkgever een financiële compensatie biedt voor het thuiswerken, maar vaak is dat niet zo. En als je bijvoorbeeld zzp’er bent sta je er letterlijk alleen voor. Toch zijn er manieren om de energierekening laag te houden. Gewoon door je gezonde verstand te gebruiken, of het vakantiegeld dat je dit jaar toch niet uit kunt geven te investeren in zonnepanelen. En dan hoef je ze niet eens te kopen, voordelig huren kan ook via onder andere HalloStroom. Hieronder geven we tips hoe je thuis kunt werken zonder een stijgende energierekening.

Hoeveel meer energie?
Natuurlijk ligt het verbruik heel erg aan het huis, de thuissituatie en de werkzaamheden die thuis worden uitgevoerd. Het ene huishouden werkt nu eenmaal anders thuis dan het andere. Toch komt het Nibud uit op gemiddelde stijging van de energierekening van zo’n 2 euro per dag. Dat lijkt nog te overzien, maar het is per maand toch ongeveer 40 euro meer en jaarlijks bijna 500 euro meer. Best een substantieel bedrag dus.

Laptop is zuiniger dan desktop
Werk bijvoorbeeld op een laptop en niet op een desktop. Die laatste verbruikt veel meer energie. Op veel laptop is het mogelijk om een zogenaamde eco-stand in te schakelen, daarmee druk je het energieverbruik. Laat ook niet de oplader in de laptop zitten, maar sluit ‘m pas aan op het lichtnet als de batterij echt leeg is.

Zonnepanelen huren = direct besparen
Op steeds meer daken prijken zonnepanelen. Logisch, want het drukt de energiekosten aanzienlijk. Toch weerhoudt de hoge aanschafprijs veel mensen ervan om zonnepanelen op hun dak te laten installeren. Gelukkig kun je ze ook heel voordelig huren. Op deze manier is de installatie en het onderhoud voor de verhuurder en kun jij direct beginnen met besparen.

VorigeDit kun je deze zomer nog verbouwen met een maximale hypotheeklening op zak
VolgendeFilm in de klas filmeducatie
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter