Dit kun je deze zomer nog verbouwen met een maximale hypotheeklening op zak

Wanneer je in korte tijd je gezin flink uitbreidt, kan het voorkomen dat er gebrek aan ruimte ontstaat. Een verbouwing is dan vaak de oplossing om ervoor te zorgen dat iedereen wat meer ruimte krijgt in de woning. Het verbouwen kan oplopen tot een aardig bedrag en met spaargeld alleen redt je het dan vaak niet. Er is dan de optie om een tweede hypotheek af te sluiten en maximaal te lenen. Dit heeft zo zijn voor en nadelen, maar is noodzakelijk wanneer je huis aan een grondige verbouwing toe is. Met deze maximale hypotheek kun je de nodige zaken in huis aanpakken die wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Benieuwd wat je allemaal kunt verbouwen met een maximale hypotheeklening? Je leest het allemaal in dit artikel!

Verbouwen van je keuken
Wanneer je jouw keuken al 10 tot 15 jaar flink gebruikt, zul je merken dat het beste er wel van af is. Hier en daar zal slijtage plaatsvinden en de keukenkastjes kunnen bijvoorbeeld toe zijn aan vervanging. Het verbouwen van een keuken is over het algemeen niet goedkoop. Daarom is het mogelijk om een tweede hypotheek af te sluiten bij de bank waar je eerste hypotheek al loopt. Let hierbij wel op de hoogte van de tweede hypotheek en de verhouding tussen de hypotheek en waarde van het huis. Houdt goed in de gaten hoeveel je extra bijleent voor het verbouwen van je huis, want zodra je te veel leent zit je mogelijk boven je maximaal hypotheekwaarde en loopt de bank meer risico. Dit kan de bank ertoe zetten, om de hypotheekrente de verhogen waardoor je een hogere rente betaald over je volledige hypotheek. Dit scenario wil je natuurlijk voorkomen.

Verbouwen van je badkamer
Wanneer je het gezin uitbreidt met kinderen, wordt een bad op je badkamer een optie die je serieus kunt overwegen. Als je momenteel alleen een douche hebt, zal de badkamer grondig gerenoveerd moeten worden om er ook een bad in te laten plaatsen. Je gaat het hier vaak ook niet alleen met spaargeld redden. Daarnaast wordt hierbij ook vaak het risico van de oplopende hypotheekrente over het hoofd gezien door de lenende consument.

Wanneer je een grote verbouwing voor je huis gepland hebt staan, is het naast je spaargeld, belangrijk om te kijken naar meer financieringsmogelijkheden. Een maximale hypotheeklening is een optie, let hierbij wel goed hoeveel je maximaal kunt lenen zodat je weet wat mogelijk is.

VorigeOnderwijsraad: Laat Nationaal Programma Onderwijs opmaat zijn
VolgendeThuiswerken zonder stijgende energierekening
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter