Binnenhof online onderwijs

Een tour speciaal voor scholieren

Een bezoekje aan het Binnenhof is dé manier om de politiek voor scholieren tastbaar te maken. Maar een fysiek bezoek is momenteel vanwege de corona-maatregelen niet mogelijk. Daarom brengen Schooltv en ProDemos het Binnenhof nu naar de leerlingen toe, met de ‘Binnenhof online onderwijs’ tour; een online rondleiding door het Binnenhof. Hiermee kun je individueel of samen met de klas virtueel rondkijken in de verschillende ruimtes van het Binnenhof. Ook ontdekken leerlingen alles over de werking van onze Nederlandse Democratie. Handig, zeker nu met de Tweede Kamerverkiezingen in aantocht!

Het Binnenhof, ook wel ‘het hart van onze Democratie’ genoemd, is de plek waar alle belangrijke beslissingen over ons land worden genomen. Met de ‘Binnenhof online onderwijs’ tour kunnen scholieren via 360º foto’s rondkijken op het Binnenhof, in de Eerste Kamer, de Tweede Kamer en de Ridderzaal, en ontdekken ze van alles over het reilen en zeilen van de politiek. Presentator Maurice Lede (o.a. Het Klokhuis) neemt je hierbij aan de hand en loodst je op toegankelijke wijze door de belangrijkste ruimtes en spelregels van de politiek.

Door middel van de educatieve tour leren scholieren meer over de werking van de Nederlandse democratie, wie daarbij een belangrijke rol spelen (zowel nu als in het verleden), en wat voor invloed wij burgers hebben op de besluiten die in de politiek genomen worden. Zeker nu in de aanloop naar de verkiezingen is dat relevant, maar ook door het jaar heen en rondom andere actualiteiten zoals Prinsjesdag.

Interactieve schoolplaat Tweede Kamer: De Tweede Kamer Kijker
Naast de ‘Binnenhof online onderwijs’ tour biedt Schooltv een interactieve schoolplaat over de Tweede Kamer: De Tweede Kamer Kijker. Binnen die schoolplaat komen leerlingen via foto’s, tekst en uitlegvideo’s nog meer te weten komen over deze belangrijke plek. Ook bevat de schoolplaat educatieve spelelementen zoals het debatrad en een virtuele zeteldeler.

Breng de politiek dichterbij: ontdek hier de 'Binnenhof Onderwijs tour'
De ‘Binnenhof online onderwijs’ tour op Binnenhofonline.nl richt zich primair op leerlingen uit groep 7 & 8 van het basisonderwijs en de onderbouw van het VO, maar zijn ook te gebruiken door andere doelgroepen. De tour kwam tot stand in nauwe samenwerking tussen Schooltv en voorlichtingscentrum ProDemos. Naast de ‘Binnenhof online onderwijs’ tour zijn er op Binnenhofonline.nl ook een tour van politiek verslaggeefster Charlotte Nijs en oud-politicus Alexander Pechtold te volgen.

VorigeScholen in Nederland geven 8 maart les over Dolle Mina
VolgendeSupport voor docenten en bèta onderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter