Een aircooler, de beste oplossing in de klas voor tijdens een hittegolf

Hittegolven komen steeds vaker voor in ons land. Daarbij is het niet alleen zo dat ze langer aanhouden, maar stijgen de maximumtemperaturen steeds vaker naar hogere waarden. Dat kan in verschillende situaties en op diverse plaatsen erg vervelend zijn. Dit geldt natuurlijk ook voor in de klas. Wanneer de temperatuur naar waarden van boven de 30 graden stijgt, is het vaak erg moeilijk om geconcentreerd te blijven. Bovendien spreekt het voor zich dat het in een dergelijke omgeving ook niet bepaald aangenaam is om les te geven. In dat geval kan het kopen van een aircooler er voor zorgen dat je het hoofd (zowel letterlijk als figuurlijk) lekker koel zal weten te houden!

Waarom een aircooler en geen mobiele airco?
Het klaslokaal koelen wanneer de temperaturen hoog oplopen, kan eigenlijk gebeuren op verschillende manieren. We maken op dit vlak een onderscheid tussen het gebruik van een mobiele airco en een zogenaamde aircooler. We kunnen vaststellen dat vooral deze laatste de voorbije jaren aanzienlijk populairder zijn geworden. Dat is het gevolg van het feit dat ze er nog steeds perfect in slagen om de ruimte te verkoelen, maar veel mobieler zijn. Het extra mobiele aspect is onder meer te wijten aan het feit dat er geen afvoerslang is vereist. Het ontbreken van deze slang zorgt er voor dat je een aircooler overal verspreid over de ruimte kan plaatsen. Bovendien is het ook nog eens mogelijk om ze te verhuizen tussen verschillende klasruimtes.

Voordeliger in aankoop en zuiniger in gebruik
Het extra mobiele aspect waar een aircooler over beschikt is niet het enige voordeel waar je op kan rekenen. Daarnaast is er bijvoorbeeld ook nog de aankoopprijs. Voor scholen geldt vaak dat er meerdere toestellen dienen te worden aangekocht. Dit uiteraard omdat er sprake is van verschillende klasruimtes. Dan is het goed om te weten dat het aanschaffen van een aircooler financieel heel wat voordeliger is dan het kopen van een volwaardige airco. Verder is het zo dat een aircooler er ook om bekend staat gemiddeld heel wat energiezuiniger te zijn in vergelijking met volwaardige airco’s. Ook dit kan een interessant punt zijn om in het achterhoofd te houden.

Aircoolers maken je minder snel verkouden
Het is natuurlijk tot slot ook niet meteen de bedoeling dat iedereen in de klas ziek wordt wanneer er verkoeling wordt ingezet tijdens zeer warme dagen. Mensen die gevoelig zijn voor droge lucht waardoor ze snel verkoudheidsklachten krijgen zullen bijvoorbeeld niet meteen gebaat zijn bij het plaatsen van een airco in het klaslokaal. Een aircooler zal ook in dat geval veruit de beste keuze zijn.

VorigeZuyd Hogeschool schaft bindend studieadvies definitief af
VolgendeNieuwe pauzeknop in CoronaMelder handig voor docenten en scholieren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter