Nieuwe pauzeknop in CoronaMelder handig voor docenten en scholieren

In de nieuwste versie van CoronaMelder zit een pauzeknop. Hiermee kunnen gebruikers de app pauzeren. Deze pauzefunctie is handig voor docenten en leerlingen op middelbare scholen en mbo-instellingen die hun telefoon regelmatig in een kluisje leggen of voor de les in een bak met andere telefoons.

Samen met gebruikers wordt CoronaMelder continu verbeterd. Joris Leker is een van de makers van de app en vertelt: “De pauzefunctie was een van de meest aangevraagde verbeteringen voor de app. Door de functie te starten, houdt de app niet meer bij of de gebruiker in de buurt is van andere gebruikers van CoronaMelder.”

“Nu de middelbare scholen en mbo-instellingen weer open zijn, is dit voor docenten en leerlingen erg handig. Bijvoorbeeld omdat ze hun telefoon achterlaten in een kluisje of voor de les in een tas leggen met andere telefoons. De telefoon kan dan dicht bij de telefoon van een andere gebruiker van CoronaMelder zijn, zonder dat de gebruikers in elkaars buurt zijn.”

Zo pauzeer je CoronaMelder
Wie CoronaMelder downloadt en installeert, kan de app eenvoudig pauzeren met de pauzeknop. Je kan aangeven hoelang de pauze moet duren, met een maximum van twaalf uur. Is de ingestelde pauze voorbij? Dan krijg je een melding om CoronaMelder weer te activeren. De melding herhaalt zich elke zestig minuten tot je de pauze hebt gestopt. Je bepaalt dus zelf of en wanneer je CoronaMelder weer aanzet.

CoronaMelder in het kort
CoronaMelder waarschuwt gebruikers die langere tijd in de buurt zijn geweest van iemand die achteraf corona blijkt te hebben. Dit kan een bekende zijn, maar ook een app-gebruiker bij wie je in de buurt was en die je niet kent. Wie de app downloadt, hoeft géén persoonlijke gegevens in te vullen. De app weet niet je naam, niet je e-mailadres en niet je telefoonnummer. Ook werkt CoronaMelder niet met locatiegegevens (GPS). De app weet dus niet wie je bent of waar je bent.

Ontvang je een melding? Dan geeft de app je het advies om je te laten testen, ook als je geen klachten hebt. Zo voorkom je dat je mensen in je omgeving onbewust besmet. Uit een doorlopende evaluatie onder leiding van Prof. dr. Wolfgang Ebbers (Erasmus Universiteit Rotterdam) blijkt dat de meeste mensen die een melding in CoronaMelder krijgen, op dat moment nog niet in beeld zijn van het reguliere bron- en contactonderzoek. Dat is belangrijke tijdswinst.

Installeer de nieuwste versie
Inmiddels downloadden al meer dan 4,5 miljoen mensen CoronaMelder. Ben jij een van hen? Dan kun je gebruikmaken van de nieuwste versie met pauzeknop door de app te updaten via de instellingen van je mobiel. Als je de app nog niet gebruikt, kun je de nieuwste versie eenvoudig downloaden en installeren. Android-gebruikers vinden de app in de Google Play Store. Heb je een iPhone? Dan vind je de app in de App Store. Elke download helpt om de verspreiding van corona tegen te gaan. Het gebruik van de app is altijd vrijwillig.

VorigeEen aircooler, de beste oplossing in de klas voor tijdens een hittegolf
VolgendeScholen in Nederland geven 8 maart les over Dolle Mina
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter