Tips voor een leuk cadeau voor je collega of je leerling

Sommige mensen kunnen niet wachten op hun verjaardag. Ze maken er een groot feest van en tellen de dagen tot hun verjaardag. Andere gedragen zich zoals tijdens een normale dag. Sommige mensen verzwijgen zelfs dat ze jarig zijn. Toch kan bijna iedereen het waarderen als iemand denkt aan zijn/haar verjaardag. Als je les geeft zullen er regelmatig leerlingen of collega’s jarig zijn. Hoe kan jij hen laten blijken dat je aan hen denkt tijdens hun verjaardag?

Verjaardagskalender
Al die verjaardagen kan jij niet onthouden. Daarom is het slim om een verjaardagskalender bij te houden. Natuurlijk kan dit ook in de agenda van je telefoon. Een echte papieren verjaardagskalender is echter veel leuker. Als jij deze in je klas of je kantoor ophangt kunnen andere mensen deze ook zien. Hierdoor herinner je ze meteen aan de verjaardag van hun collega of klasgenoot. Je kunt ook een verjaardagskalender laten maken met foto’s van je leerlingen.

Presentje
Met de grote hoeveelheid aan leerlingen en collega’s is het niet haalbaar om elke keer een groot cadeau te kopen. Met een klein presentje kan je iemand ook al blij maken. Het gaat immers om het gebaar. Wat dacht jij van een ballon laten bezorgen? Als je een groter cadeau wilt geven kan je kiezen voor een ballon met een cadeau, bijvoorbeeld chocolade of luxe koeken. Er is keuze qua vele soorten ballonnen. Zo kan je kiezen voor cijfer ballonnen of een tros van ballonnen. Je kunt de ballonnen persoonlijk laten maken met bijvoorbeeld de naam van de jarige erop.

Verjaardagskaart
Een ouderwetse zelfgeschreven verjaardagskaart is leuk om te geven samen met een ballon. Veel mensen nemen hier niet meer de moeite voor. Ze laten een kaart maken via internet. Een zelfgeschreven verjaardagskaart is een stuk persoonlijker. Hiermee laat jij zien dat je moeite doet. Je kunt jezelf veel tijd en moeite besparen door een groot aantal kaarten te kopen en te bewaren op school. Zo heb je altijd kaarten bij de hand. Houd je van knutselen? Dan is het leuk om eigen gemaakte kaarten te maken. Maak hiervan dan een voorraad die je op school kunt bewaren. Hiermee maak jij je presentje nog persoonlijker.

Met een klein gebaar kan jij iemands dag een stuk leuker maken! Hiervoor hoef jij niet grote bedragen uit te geven. Zelfs diegene waarvan je denkt dat hij/zij niets verwacht mijn zijn/haar verjaardag vindt het stiekem wel leuk als je eraan denkt.

VorigeKansengelijkheid is de rode draad in het nieuwe regeerakkoord
Volgende4 belangrijke zaken voor printers van docenten
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter