Klokhuis Meet Up over Rechtszaak

Op dinsdag 23 november is er weer een Klokhuis Meet Up, een ZB-productie in samenwerking met informatief jeugdprogramma Het Klokhuis en de NTR. Van 11.00 tot 11.45 uur kunnen alle kinderen uit groep zeven en acht in Nederland thuis of op school meedoen aan de interactieve livestream 'Rechtszaak' vanuit ZB Bibliotheek van Zeeland (ZB) in Middelburg.

Tijdens de Meet Up praat Klokhuispresentator Nizar El Manouzi met een kinderrechter en een ex-gedetineerde verder over de Klokhuis uitzending ‘Rechtszaak’.

Wanneer moet iemand naar de rechtbank? Om voor de rechter te komen, hoef je niet altijd iets slechts gedaan te hebben. Scheidende echtparen of mensen die samen niet uit een ruzie komen, krijgen ook te maken met een rechter. Aan tafel gaat het onder andere over de verschillende soorten rechtszaken en de gevolgen van een rechterlijke uitspraak.

Een van de gasten is ex-gedetineerde Rick. Rick kwam als jongen van twaalf via verkeerde vrienden terecht in het criminele circuit. In de jaren die volgden, pleegde Rick meerdere strafbare feiten. Hiervoor kwam hij voor de rechter, die hem een jarenlange gevangenisstraf oplegde. Inmiddels is Rick uit de gevangenis en vertelt hij in de Meet Up over zijn leven. Hij hoopt met zijn verhaal kinderen uit te leggen dat iedereen kan veranderen en een tweede kans verdient.
Via de videowall schuift ook kinder- en familierechter Liesbeth de Beij aan. In haar werk bij de rechtbank heeft zij dagelijks te maken met kinderen. Als ouders scheiden maken zij afspraken, welke moeten worden goedgekeurd door de rechter. De mening van het kind speelt een belangrijke rol in die afspraken. Nizar spreekt met Liesbeth over de rechten van kinderen.

Drie klassen kunnen live in beeld meedoen: zij zijn gelijktijdig zichtbaar op een grote videowall en reageren op de presentator en de gasten.

Zit je niet in beeld, maar wil je toch meedoen? Kijk dan live mee op de website van ZB. Via een speciaal WhatsAppnummer kan iedereen vragen insturen. Wie weet wordt jouw vraag beantwoord in de Meet Up.

VorigeHet schoolreisje: een goede voorbereiding is het halve werk
VolgendeFontys wint prijs Schoolgebouw van het Jaar 2021
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter