De kelder inrichten als extra leefruimte? 4 tips!

Is jouw woning uitgerust met een ruime kelder of souterrain? Lucky you! Grote kans dat de kelder nu wordt gebruikt als rommelhok of puur om de voorraad op te slaan… Dat is zonde, want de kelder heeft zo-veel meer potentie! Tover jouw kelder of souterrain om tot extra leefruimte. Bedenk het doel van de kamer, ga aan de slag met een lik verf & start de zoektocht naar nieuwe meubels, mooie houten jaloezieën en leuke accessoires om het af te maken!

Gameroom, mancave of familiekamer?
Tot wat voor soort leefruimte tover jij jouw kelder om? Wil je de kelder gebruiken als gameroom voor de kinderen, mancave voor de mannen in huis of wil je er een familiekamer van maken? Het kan eigenlijk allemaal, zolang jouw kelder maar van een wat groter formaat is. Nu de kelder nog wordt gebruik voor rommel en voorraad, hoeft dat na de verbouwing niet helemaal verleden tijd te zijn. Maak zelf een hoge kast op maat waar je de voorraad in kan op slaan en schaf dozen aan om de rommeltjes in op te bergen. Zo krijg je de voorraad, de rommel en een mooie leefruimte in één!

Grote schoonmaak
Staat je besluit vast? De kelder krijgt een nieuw bestemmingsplan, leuk! Als eerst begin je met de minst leuke taak; de grote schoonmaak & het onderhoud. Zoek alles uit wat er momenteel in jouw kelder opgeslagen staat en bewaar alleen de spullen die je echt wil houden. De rest? De deur uit ermee! Nu de kelder zo goed als mogelijk leeg is, is het belangrijk om te peilen wat het vochtgehalte in jouw kelder is. Te vochtig om er een gezonde leefruimte van maken? Schakel een specialist in die de kelder kan isoleren. Wanneer het vochtprobleem is opgelost kan de grote schoonmaak beginnen!

Inrichten maar
Het vervelende werk is na de schoonmaak achter de rug. Dus het is tijd voor het leuke werk! De kelder is veelal een donkere ruimte, dus maak gebruik van lichte kleuren op de muren waardoor de ruimte optisch een stuk ruimtelijker oogt. Wil je toch wat kleur toevoegen? Dat kan natuurlijk met het uitzoeken van de aankleding! Wil je jouw kelder omdopen tot familiekamer, gamekamer of mancave? Een goede bank mag in dat geval echt niet ontbreken! Lekker chillen op een grote zachte hoekbank is voor iedereen uit het gezin een waar genot. Deel de kelder zo efficiënt mogelijk in door planken toe te voegen en maak zelf kasten op maat!

De aankleding is key
De aankleding van de kelder zorgt voor sfeer en gezelligheid, niet al te onbelangrijk dus. Ga jij in de basis aan de slag met lichte kleuren? Top! Dan kun je losgaan met de aankleding van de kelder. Jouw eigen stempel zet je namelijk het best met de aankleding. Maak de kelder af met fotolijsten en schilderijen gevuld met persoonlijke foto’s en posters, zoek een mooie vaas uit voor een grote bos droogbloemen en vul de bank aan met een horde aan kussentjes en een zachte plaid.

Om de kelder helemaal af te maken, ga je op zoek naar raambekleding voor de ramen. Creëer luxe in de ruimte door middel van stijlvolle en elegante raamdecoratie van kwaliteit. Duo rolgordijnen zijn hier een mooi voorbeeld voor. Ze bieden de veelzijdigheid van jaloezieën, maar brengen het bedieningsgemak van rolgordijnen in huis. Maak de keus voor een transparante, lichtdoorlatende of verduisterende stof en stel ze samen in een kleur naar keuze! Een heel ander type raamdecoratie dat perfect is voor in de kelder zijn gordijnen. Gordijnen zorgen voor een mooie akoestiek, werken isolerend (top voor de kelder) en geven de ruimte een warme uitstraling. Met de ruime keuze aan type stoffen en kleuren bestaat er gegarandeerd een gordijn dat prachtig in jullie kelder past!

VorigeWoning aan de straatkant? Zo creëer je extra privacy in de woonkamer
VolgendeMet de hond op vakantie naar Oostenrijk? Dit zijn jouw mogelijkheden
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter