Waarom kiezen steeds meer leerlingen voor bijles?

Een van de belangrijkste ontwikkelingen die we vandaag de dag zien binnen het onderwijs is het feit dat er steeds meer leerlingen bijles krijgen naast hun normale lessen. Dit kan zowel gekozen worden door de ouders als door de leerlingen zelf. De kans is groot dat jij erachter wilt komen wat hier de belangrijkste oorzaken voor zijn. Je bent immers niet voor niets bij dit artikel terecht gekomen. In dit artikel hebben we de belangrijkste informatie voor je onder elkaar gezet. Zo weet ook jij waarom bijles op dit moment mateloos populair is onder grote groepen leerlingen.

Bijles stijgt in populariteit
We hebben al kort vermeld dat er steeds meer leerlingen kiezen voor bijles. Voordat we ingaan op de onderliggende redenen die hieraan ten grondslag liggen is het verstandig om eerst te kijken naar de stijging van de populariteit zelf. Bijles Aan Huis ziet dat er de laatste tijd veel vraag is naar het volgen van bijles. Het bijzondere is dat deze vraag niet alleen bestaat onder leerlingen op de middelbare school, maar dat ook steeds meer leerlingen op de basisschool bijles volgen. De vakken die gevolgd worden lopen sterk uiteen. Zo zijn de standaard ‘lastige’ vakken als natuurkunde, Engels en wiskunde altijd populair. Echter zijn ook de bijzondere vakken als Grieks en Latijn de laatste tijd sterk in populariteit gestegen.

Waar komt de stijging vandaan?
Er zijn over het algemeen twee redenen aan te wijzen die ervoor hebben gezorgd dat veel meer leerlingen kiezen voor bijles. De eerste reden is het feit dat er steeds meer volle klassen komen in ons land door het lerarentekort. Dit heeft als gevolg dat er minder aandacht is voor de leerlingen in de klas zelf. Door deze verminderde aandacht is het voor leerlingen een stuk minder makkelijk om vragen te stellen. Dit kan ervoor zorgen dat ze achter zullen lopen op de rest. De leraar heeft namelijk niet de tijd om individuele vragen te beantwoorden. Om te voorkomen dat er allerlei onvoldoendes worden gehaald kiezen voor leerlingen voor bijles.
Echter is er nog een reden waarom bijles zo populair is op dit moment. Dit heeft ook te maken met het lerarentekort. Op sommige scholen zijn er gewoonweg niet genoeg docenten beschikbaar om bepaalde vakken te geven. Dit kan ervoor zorgen dat er een vervanging geregeld moet worden. Aangezien deze vervangende docenten het vaak al erg druk hebben kan het zijn dat er bepaalde lessen uitvallen. Je hoeft geen genie te zijn om in te zien dat dit nadelig is voor de cijfers die het kind haalt op school. Dit kan ervoor zorgen dat ouders besluiten om hun kind voor de zekerheid naar bijles te sturen.

De voordelen van bijles
Nu je weet waarom bijlessen populair worden is het verstandig om even in te gaan op de voordelen van bijvoorbeeld een bijles natuurkunde bij Bijles Aan Huis. Bijles is veel kleinschaliger dan een normale les op school. Dit brengt dus met zich mee dat er aanzienlijk meer aandacht zal zijn voor iedere leerling. Deze extra aandacht zal ervoor zorgen dat de leerling alle vragen kan stellen die hij of zij heeft over de stof. Zoals we al kort hebben vermeld kan dit niet zo eenvoudig bij de normale lessen. Daar komt bij dat het middels bijles mogelijk is om in te gaan op de dingen die hij of zij lastig vindt. Samen met de docent wordt hier extra aandacht aan besteed, om er zo voor te zorgen dat de leerling het de volgende keer wel snapt. Op die manier zal de leerling veel sneller in staat zijn om een goed cijfer te krijgen voor het vak wat hij of zij lastig vindt.

Als het goed is heb je een beter beeld gekregen bij de oorzaken voor de stijging van de populariteit van bijles. Zolang het lerarentekort aanhoudt, is de kans groot dat er steeds meer kinderen kiezen voor bijles. Bij Bijles Aan Huis ben je aan het juiste adres voor het volgen van alle mogelijke soorten bijlessen en voor het aanmelden als bijles docent. Neem zeker eens een kijkje op de site om meer inzicht te krijgen in de diensten die je bij ons kan verwachten.

VorigeNaast je baan als docent een diploma behalen? Deze mogelijkheden zijn er
VolgendeErgonomie op school? Kies de juiste bureaustoel!
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter