Naast je baan als docent een diploma behalen? Deze mogelijkheden zijn er

Ben je werkzaam als docent, maar wens jij je naast het docentschap bij te laten scholen? Wil je niets liever dan voor even weer in de schoolbanken te zitten, in plaats van ervoor te staan? Voor docenten met de ambitie om verder te kunnen studeren zijn er diverse mogelijkheden.

HBO-opleidingen
Heb je al een hbo-diploma op zak, maar wens je er een ander vak bij te leren om zo in te kunnen spelen op de vraag? Wanneer jij er voor kiest om een tweede studie te volgen, speel jij op perfecte wijze in op het aanbod en heb je twee keer zoveel kans op die ene leuke baan. Waar een lerarenopleiding meestal langer duurt dan drie jaar, zijn er ook hbo-opleidingen waarvoor je minder lang aan de schoolbanken genageld zit. Ga je voor een post-hbo-opleiding? Grote kans dat jij tussen de zes en twaalf maanden een extra diploma op jouw cv kunt zetten. Post-hbo-opleidingen zijn korte opleidingen waarin je een bepaalde functie leert zoals kindertherapeut, taalspecialist of rekencoördinator. Altijd handig!

Master in het onderwijs
Naast diverse hbo-opleidingen bestaat er ook de mogelijkheid tot het behalen van masters. Ambitieuze docenten kunnen hier terecht voor minder specifieke leerdoelen dan bij HBO-opleidingen, om zo hun kennis te verbreden en zich voor te bereiden op een scala aan verschillende functies. Voorbeelden hiervan zijn passend onderwijs voor vluchtelingenkinderen, leiderschap en toekomstgericht onderwijs. Ook wanneer je hier voor kiest, ben jij over zes tot twaalf maanden voorzien van een extra dosis aan kennis.

Opleiding accountancy
Biedt jouw huidige baan als docent jou niet de nodige uren en wens je er naast het docentschap een vak naast uit te oefenen? Koester je een liefde voor financieel economische analyses en het adviseren van organisaties? Gaat jouw hart sneller kloppen van het financieel op orde brengen van ondernemingen, het maken van de juiste rapportages en het verzorgen van verslaglegging? Grote kans dat bij- en omscholing je in de accountancy je werkende leven zal verrijken. Bij deze opleiding ga jij je niet alleen verdiepen in financiële administratie en bedrijfseconomische advisering, maar houd jij je ook bezig met de regelgeving inzake interne en externe verslaggeving, fiscaliteiten en het professioneel adviseren hierin. Jouw opleidingsroute verloopt, afhankelijk van je opleidingsachtergrond, via een schakelprogramma naar de opleiding Post HBO AA Accountancy MKB.

VorigeOp reis of toch niet?
VolgendeWaarom kiezen steeds meer leerlingen voor bijles?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter