Labels printen op school

Van etiket tot postzegel en van naamkaartje tot sticker. Steeds meer scholen printen dergelijke items zelf in plaats van daarvoor een derde partij in te schakelen. Dat heeft als voordeel dat het kostenbesparend is en de maker de artistieke vrijheid heeft aan de creatie iets persoonlijks van zichzelf of de school toe te voegen.
De mogelijkheden van labels printen op school zijn bijna eindeloos. Of u nu een brief wilt frankeren of een persoonlijke sticker voor uw leerlingen wilt ontwikkelen, u kunt het allemaal zelf doen. En het enige dat een school hiervoor nodig heeft is een goede labelprinter en een voorraad labels. Omdat de prijzen van zowel labelprinters als labels erg verschillend zijn, is het aan te raden de labelprinter en labelprijzen te vergelijken alvorens een aankoop te doen.

Brieven adresseren
Op school wordt veel post verzonden. En dat kost aardig wat postzegels. De postzegels hoeven op school echter nooit meer op te zijn. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk uw eigen postzegels af te drukken met een labelprinter en een account bij PostNL. Op die manier heeft u geen voorraad nodig, maar drukt u alleen af wat u daadwerkelijk nodig heeft. Met een labelprinter print u zelf postzegels voor normale post, maar ook voor pakketten en aangetekende brieven voor binnen- en buitenland.

Etiketten en stickers printen
Uiteraard kunt u met een labelprinter meer dan alleen het printen van postzegels. Zo print u bijvoorbeeld ook gemakkelijk etiketten en stickers. Het printen van etiketten op school kent een boel toepassingen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan het etiketteren van dossiers of werkbladen. Maar met een labelprinter maakt u ook gemakkelijk uw eigen stickers. Hiervoor zijn sjablonen beschikbaar ter download, maar u kunt ook zelf (eventueel met uw leerlingen) aan de slag gaan en uw eigen sjablonen ontwikkelen.

Uw eigen labelprinter op school
Het vinden van een goede labelprinter is niet erg moeilijk. Let er bij het kiezen wel op dat u kiest voor een labelprinter die compatible is met de toepassingen waarvoor u deze wilt gaan gebruiken. Zo heeft u bijvoorbeeld een DYMO labelprinter nodig om postzegels te kunnen printen. Het sjabloon voor de postzegels is namelijk alleen beschikbaar voor de labelprinters van dit merk. Wanneer u de labelprinter aanschaft met een bepaalt doel, is het daarom belangrijk te bekijken of de labelprinter waarvoor u kiest, daarvoor wel geschikt is. Gelukkig is online een hoop informatie en hulp beschikbaar bij het kiezen voor de juiste labelprinter.

VorigeSuper-prof: het platform waar je bijles kan krijgen en geven
VolgendeEen webshop ontwikkelen in de klas
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter