Een webshop ontwikkelen in de klas

We bestelen allemaal steeds meer online. Daardoor stijgen de omzetten van webshops al jaren op rij. Het lijkt erop dat fysieke winkels in de toekomst steeds schaarser worden terwijl webshops door blijven groeien. De economie verplaatst zich gedeeltelijk van de fysieke wereld naar de online wereld. Het kunnen ontwikkelen of opzetten van een webshop wordt daarmee een steeds belangrijkere vaardigheid. En daarmee wordt het voor scholen steeds belangrijker om dit onderwerp te behandelen. Een webshop ontwikkelen in de klas is een erg leuke manier om leerlingen bekend te krijgen met het proces van een online onderneming. Iets waarvan de kans zeer groot is dat zij er laten wat aan hebben.

Digitale vaardigheden steeds belangrijker
Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker en zullen naarmate de digitalisering toeneemt alleen maar belangrijker worden. Van het zoeken naar informatie tot het kunnen schrijven van code, van leerlingen wordt tegenwoordig verwacht dat zij aardig wat weten van de online wereld waarin zij zich steeds langer en vaker bevinden.

Ook voor docenten worden digitale vaardigheden steeds belangrijker naarmate bijvoorbeeld onderwijs op afstand belangrijker wordt. Tijdens de coronacrisis is helaas gebleken dat veel docenten en leerlingen helemaal niet klaar waren voor de transitie naar online onderwijs. Iets dat in de toekomst voorkomen kan worden door digitale vaardigheden te onderwijzen aan zowel leerlingen als docenten. U bent immers ook nooit te oud om te leren.

Online ondernemen is de toekomst
Nederlanders zijn een ondernemend volk. De manieren van ondernemen veranderen wel sterk, en online ondernemen lijkt momenteel de toekomst te hebben. Het is daarom erg belangrijk voor leerlingen om bekend te raken met het online ondernemen. Vroeger was een winkelpand op A-locatie nodig voor een financieel sterke onderneming, tegenwoordig is dat verplaatst naar de posities binnen Google. En zo zijn er meer aspecten van het ondernemen veranderd met de overschakeling naar online ondernemen.

Omzet webshops groeit explosief
De omzet van webshops groeit al jaren explosief en het einde lijkt nog steeds niet in zicht. Sterker nog, ten tijden van de coronacrisis hebben we nog nooit zoveel besteld online. En met de opkomst van online winkelen in opkomende landen, liggen er voor Nederland ook een boel kansen in het buitenland.

Bij het ontwikkelen van een webshop komt een boel kijken. Code schrijven hoeft tegenwoordig niet meer, er zijn namelijk een boel standaard diensten beschikbaar waar niet tegen op te boksen valt, zoals de Magento webshop. Het is wel belangrijk te leren wat er nog meer bij komt kijken, zoals marketing, SEO, het voeren van een online boekhouding en nog veel meer.

VorigeLabels printen op school
VolgendeHet belang van veilig internet op school
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter