Zo sta je fris voor de klas!

Sommige periodes zijn even pittig om voor de klas te staan. Je hebt een drukke klas of je moet veel werk na schooltijd doen… Dan is het extra belangrijk om fris en fruitig voor de klas te staan. Wij geven een paar tips hoe je dit doet. Sommige dingen klinken voor de hand liggend, maar voordat je het weet is het er toch bij ingeschoten.

Voldoende slaap
Een goede nachtrust is van essentieel belang om goed te functioneren overdag. Het is een moment om helemaal tot rust te komen en je lichaam weer op te laden. Zorg er dus voor dat je in drukkere periodes wel voldoende slaap krijgt. Als je in stresstijd juist slecht of weinig slaapt, kun je je echt nog slechter gaan voelen. Het is makkelijker dan gezegd, maar zorg dat je ’s avonds niet op je telefoon zit en doe dingen waar je van ontspant, bijvoorbeeld bad nemen, boek lezen of nog even hardlopen.

Goede voeding en veel drinken
Met goede voeding en veel water heeft je lichaam voldoende voedingsstoffen om het extra werk aan te kunnen. En dan hebben we het dus niet over de koekjes en snoepjes tussendoor die je maar eventjes ‘valse’ energie geven! Als je geneigd bent veel te snoepen, zorg dan dat je gezonde snacks meeneemt van huis die je een vol gevoel geven.

Relaxmomenten pakken
Als het overdag erg druk is, probeer dan wat relaxmomenten te pakken. Je hoeft niet een uur in lotushouding te zitten, maar even een paar keer goed in- en uitademen op de wc kan al een wezenlijk verschil geven. Ook als je net thuiskomt na een drukke dag is het goed om even de tijd te nemen om over te schakelen naar een relaxtere modus. Maak een wandeling, ruim een beetje op , doe een aantal ademhalingsoefeningen of neem een warm bad. En als je weer uit bad stapt kun je je in zo’n heerlijke handdoek afdrogen, van bijvoorbeeld badgoed.com.

Naast het pakken van de dagelijkse relaxmomenten, moet je ook zeker in de vakanties echt even de relaxmodus knop aanzetten. Natuurlijk kan het zijn dat je nog wat nakijkwerk hebt, maar zorg dat je niet al je vakantiedagen hiermee vult (als de mogelijkheid er is). Maak afspraken met jezelf dat je twee uur per dag nakijkt of schoolwerk afmaakt en de rest van de tijd ontspant. Dit geeft rust in je hoofd en je hebt ook meer focus op die welverdiende vakantie. En gun jezelf natuurlijk ook af en toe een dag helemaal niks doen… Zo kun je weer opladen en fris voor de klas staan!

VorigeSchoolfilm van de Maand: GRATIS
VolgendeHandige planten in het klaslokaal
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter