Handige planten in het klaslokaal

Is het soms benauwd in je klaslokaal? Een raam open zetten kan helpen, maar dan moet het niet te koud zijn natuurlijk. Een ander trucje om wat meer zuurstof in de klas te krijgen is.. het neerzetten van planten! Die kunnen prima voor wat extra’s in de lucht zorgen en bovendien leren de kinderen gelijk hoe ze planten moeten verzorgen. Hieronder vind je een rijtje met handige planten in het klaslokaal.

Pannenkoekenplant
De Pannenkoekenplant is gelijk een goede plant als je ze meer wilt leren over planten. De Pannenkoekenplant heeft de grappige naam te danken aan de vorm van de bladeren. De plant is vrij stevig en groeit snel! En nu komt het leerzame gedeelte voor kinderen tevoorschijn.. De plant moet erg regelmatig water krijgen, minimaal één keer per week. En deze plant is bovendien vrij makkelijk te stekken. Zo kunnen kinderen hun eigen Pannenkoekenplant laten groeien!

De Krulvaren
De Krulvaren is een leuke plant om te zien. Hij heeft een prachtige groene kleur en, zoals de naam doet vermoeden, krullen de bladeren erg mooi. Het is een tropische plant die goed gedijt bij temperaturen boven de 15 graden. Hij houdt echter niet van te veel zon, halfschaduw of zelfs wat meer schaduw vindt ie fijn!

Monstera
De Monsters is een trend van nu. De familie Monstera heeft veel broertjes en zusjes én is luchtzuiverend. Een leuke variant om in de klas te zetten is het soort met gaten erin, de Monstera Deliciosa. Je kunt deze ook hogerop hangen, dan gaat ie hangen en zoekt ie vanzelf muren of kasten op om in die richting te groeien.

De Goudpalm
Een andere goed zuiverende plant is de Goudpalm. Deze tropische plant is ook veel te zien in kantoortuinen. De Goudpalm gedijt het beste op een lichte plek, echter vindt ie het niet leuk als je ‘m vol in de zon zet. Hij heeft zo’n twee keer per week water nodig.

Klimop
De Klimop is vooral leuk omdat je die als hangplant op kunt hangen in het klaslokaal. De Klimop heeft vrij weinig onderhoud nodig en het is een goeie groeier! Hij kan elke hoek van het lokaal wat kleur geven. Je kunt gaan voor een volledig groene Klimop of eentje die geelachtige/wittige randjes heeft op de bladeren.

Mocht je er echt een jungle van maken, dan kun je prima een aantal van deze planten, van bijvoorbeeld plantengrow.nl, combineren in de klas. Het is vooral even belangrijk dat je in de gaten houdt hoeveel zonlicht je klaslokaal krijgt en hoeveel verzorging de planten nodig hebben. Laat het leren maar beginnen!

VorigeZo sta je fris voor de klas!
VolgendeGerichte investeringen in onderwijs nodig voor jonge generaties
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter