De Eindexamen Geschiedenis Quiz

Uitzending: woensdag 3 juni, 20.25 uur, bij de NTR op NPO 2

Een meeslepende kennisquiz vol leuke filmfragmenten, veelzeggende schilderijen en ‘vreemde’ objecten onder leiding van quizmaster Jeroen Pauw.

Eindexamen! Een tijd van tintelende spanning, maar ook een tijd die voor velen een herinnering voor het leven zal blijken te zijn.
Het blokken, de examenstress, het ‘elkaar erdoorheen slepen’. De ontlading als je geslaagd bent, samen feestvieren op Chersonissos of Lloret de Mar.
Helaas… de eindexamenleerlingen van dit jaar zullen het moeten missen.

Als pleister op de wonde organiseert de NTR voor deze pechvogels - maar tegelijk voor iedereen die zich zijn eigen examenperiode nog met een mix van vrees en vreugde herinnert – een feestelijke eindexamenquiz.

Het vak: Geschiedenis.
De locatie: De Eregalerij van het Rijksmuseum.

Met fragmenten uit het rijke omroeparchief en objecten uit het Rijksmuseum wordt een groep kandidaten - waaronder een aantal eindexamenleerlingen, maar ook Alexander Pechtold, Daphne Bunskoek en rapper Donnie - onderworpen aan een pittige geschiedenisquiz. Daarin komen verschillende tijdvakken uit de eindexamenstof van dit jaar aan bod, zoals de 17e eeuw en de tijd van de wereldoorlogen.
Jeroen Pauw leidt de avond en kan tijdens de quiz een beroep doen op de expertise van Diederik van Vleuten, Astrid Sy en Maarten Prak.

Tijdens de uitzending kunnen kijkers thuis de quiz online meespelen via het educatieve platform NPOFocus.nl. Ook zullen daar achtergrondartikelen bij de quizvragen te vinden zijn.

De Eindexamen Geschiedenis Quiz is een programma van de NTR, met dank aan het Rijksmuseum en Examenbundel van ThiemeMeulenhoff.

VorigeKinderen met de fiets naar school
VolgendeRugzak is meest gedragen tas naar school
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter