Helft ouders wil basisscholen weer open na meivakantie

Ouders zijn sterk verdeeld over de vraag of de basisscholen na 28 april weer open kunnen. Dat blijkt uit onderzoek van EenVandaag onder 1021 ouders met een kind op de basisschool dat nu digitaal onderwijs volgt. De helft (50 procent) ziet graag dat de scholen hun deuren weer openen. Bijna vier van de tien ondervraagde ouders (37 procent) willen de scholen nog langer gesloten houden vanwege het besmettingsrisico.
Lees hier waarom ouders voor de opening van de scholen zijn.

Ouders helpen dagelijks urenlang met thuisonderwijs
Nu de scholen al vier weken dicht zijn vinden veel ouders het zwaar worden om te helpen bij het thuisonderwijs, zeker als ze er ook nog thuis bij moeten werken.
Lees hier hoeveel tijd de ouders iedere dag besteden aan het thuisonderwijs.

Middelbare scholen en speciaal onderwijs
Aan het onderzoek deden in totaal 33.000 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. Hoe kijkt het publiek aan tegen het openen van basisscholen, middelbare scholen en scholen in het speciaal onderwijs na de meivakantie? En hoe denken de achterbannen van de verschillende politieke partijen over deze kwestie?
Lees hier de uitslagen.

Vanavond presenteert Gijs Rademaker de uitslagen van dit onderzoek in EenVandaag.

Over dit onderzoek
Het onderzoek vond plaats van 12 tot 15 april 2020. Aan het onderzoek deden 33.501 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee, waaronder 1021 ouders met een kind op de basisschool en 1145 ouders met een kind op de middelbare school dat digitaal onderwijs krijgt.
Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 65.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek. De uitslag van de peilingen onder het EenVandaag Opiniepanel zijn na weging representatief voor zes variabelen, namelijk leeftijd, geslacht, opleiding, burgerlijke staat, spreiding over het land en politieke voorkeur gemeten naar de Tweede Kamerverkiezingen van 2017.

VorigeBrandbrief aan minister Slob: Geef eindexamenkandidaten voortgezet speciaal onderwijs gelijke kansen
VolgendeVanuit huis werken als docent: dit moet je hebben
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter