Vanuit huis werken als docent: dit moet je hebben

Als docent werk je inmiddels al een paar weken thuis. Het lijkt erop dat je voorlopig nog wel even moet thuiswerken. Als je voorlopig verplicht bent om nog thuis te werken, dan is het fijn als je goed voorbereid bent. Wij hebben een paar handige tips voor de docenten die op voorlopig nog thuis moeten werken. Met deze tips ben je goed voorbereid om thuis je werk goed te doen.

Webcam met Full HD kwaliteit
Lang niet elke computer is voorzien van een goede webcam. Je hebt misschien wel een webcam, maar de kwaliteit is helaas vrij slecht. Terwijl een webcam met Full HD kwaliteit het verschil kan maken. Als docent neem je regelmatig via de webcam contact op met je leerlingen. Je geeft misschien zelfs wel les via de webcam. Het is dan ook fijn als je boodschap goed overkomt via de webcam beelden. Investeer daarom gerust in een nieuwe webcam. Vertrouw niet direct op de webcam die al standaard in je laptop zit ingebouwd.

Zorg voor een goede bureaustoel
Het is verleidelijk om gewoon aan de keukentafel te gaan zitten en lesgeven. Maar als je urenlang achter de computer of laptop zit kan je last krijgen van je rug. Na een paar weken kan je zelfs rsi ontwikkelen. Ga hier vooral niet te gemakkelijk mee om. Maar zorg voor een goede bureaustoel, zodat je ergonomisch kan zitten tijdens het digitaal lesgeven. De beste bureaustoel voor thuiswerkers kan je helpen om rugklachten te voorkomen. De stoel zorgt ervoor dat je comfortabel kan zitten en je geen last van lichamelijke klachten krijgt. Investeer vooral in een ergonomische werkplek zelfs als je als docent tijdelijk thuis lesgeeft.

Zet je computerscherm op een verhoging
Het is belangrijk dat je zo recht mogelijk op je nieuwe bureaustoel zit. Met een laptop aan de keukentafel zit je al snel gebogen. Je nek buigt iets naar beneden en dit is schadelijk voor je nek en rugwervels. Na een dag digitaal lesgeven kan je last krijgen van nekpijn, rugpijn of een irritante hoofdpijn. De oorzaak kan liggen bij een verkeerde werkhouding. Naast een goede bureaustoel is het belangrijk dat je computerscherm op de juiste hoogte zit. Door je computerscherm of laptop op een verhoging te zetten ga je automatisch recht op zitten als je voor het beeldscherm zit. Het is misschien een complete stellage om neer te zetten, maar het is zeker de moeite waard. Dit voorkomt een hoop lichamelijke klachten.

Een koffiemachine voor thuis
Op school ben je gewend om even naar de kantine te lopen voor een kop koffie. Zodra je thuis bent ben je ineens aangewezen op je eigen koffieapparaat. Laat dit net nou net de periode zijn waarin je erachter komt dat je koffie helemaal niet zo lekker smaakt. Investeer gerust in een goede koffiemachine om de dagen thuis door te komen. Je weet zo zeker dat je geen tekort aan koffie krijgt. Het leuke aan deze investering is dat je er ook nog iets aan hebt zodra het thuiswerken voorbij is. Je kan tenslotte altijd van een goede kop koffie genieten.

Zorg voor een losse muis en toetsenbord
Werk je met een laptop aan de keukentafel? Een verhoging is verstandig, maar dit werkt vervelend als je iets wilt typen of met je muis wilt klikken. Zorg daarom voor een losse muis en toetsenbord. Zo kan je gewoon je laptop bedienen terwijl deze op de verhoging staat. Een losse muis en toetsenbord zorgt er ook voor dat je ergonomisch les kan geven. De investering in een losse muis en toetsenbord kan je overigens verhalen bij je werkgever. Ze moeten tenslotte zorgen voor een ergonomische werkplek. Zelfs als je ineens thuis moet lesgeven.

VorigeHelft ouders wil basisscholen weer open na meivakantie
VolgendeTrends in grafische opleidingen & cursussen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter