Jeugdjournaal zoekt talent in de dop

Het NOS Jeugdjournaal en Beeld en Geluid organiseren voor de negende keer de Jeugdjournaalwedstrijd. Jong journalistiek talent maakt kans om op pad te gaan als razende reporter met een Jeugdjournaal-cameraploeg. De reportage over een zelfgekozen onderwerp is te zien in een tv-uitzending, op de website en op het YouTube-kanaal van het NOS Jeugdjournaal.

Meedoen met de wedstrijd kan door het insturen van een zelfgemaakte video. De video is een kort verslag van een onderwerp dat speelt in de omgeving van het kind. Insturen kan van 2 t/m 29 maart via www.beeldengeluid.nl/jeugdjournaalwedstrijd. Hier is alle informatie te vinden over de wedstrijd en het aanmeldformulier.

Vanaf 5 april worden elke dag twee van de tien finalisten bekend gemaakt. Zij worden op 19 april uitgenodigd in Hilversum voor de grote finaledag. Hier voeren zij een aantal opdrachten uit en degene die dit volgens de vakkundige jury het beste doet is de winnaar.

Jeugdjournaaldagen
Kinderen die zich zo goed mogelijk willen voorbereiden kunnen meedoen aan een masterclass op zondag 15 of 22 maart bij Beeld en Geluid. Jeugdjournaal-verslaggevers Youssef & Tamara en Annabelle & Lucas leren de deelnemers de fijne kneepjes van het vak. Ook kunnen kinderen op de foto met de verslaggevers. Aanmelden voor één van de dagen kan op de site van Beeld en Geluid.

VorigeVegetarisch of veganistisch eten in de schoolkantine
VolgendeWerkzaamheden op school; uitbesteden of zelf doen?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter