3 tips om als leraar vitaal te blijven tijdens de winter

De winterperiode is voor veel professionals een lastige tijd. Tijdens de donkere dagen voor kerst krijgt je lichaam minder zonlicht, terwijl de kale bomen en het donkere en gure weer een negatief effect hebben op het gemoed. Met name leraren hebben het in deze tijd lastig, omdat ze de effecten hiervan op de leerlingen zien.

Als leraar zelf vitaal blijven tijdens de wintermaanden is dan ook van cruciaal belang. Maar hoe kun je als docent op een slimme manier fit en vitaal blijven tijdens de koude en gure wintermaanden? De tips hieronder helpen je om scherp, vitaal en opgewekt te blijven als het weer buiten niet meewerkt.

Gebruik effectieve multivitamine
Als de 'r' in de maand is, is traditioneel de tijd aangebroken om voedingssupplementen en multivitamine bij te slikken. Begin daarom als leraar vanaf uiterlijk eind september met het bijslikken van multivitamine voor mannen. Zo weet je zeker dat je alle vitale voedingsstoffen en vitamines binnenkrijgt en voldoende weerstand opbouwt om fit en gezond te blijven. In de wintermaanden zijn met name vitamine C (voor extra weerstand) en vitamine D (omdat je zonlicht mist) belangrijk om bij te slikken. Ook gezonde vetzuren, zoals Omega 3 en 6 vetzuren, zijn een prima toevoeging om je fit en vitaal te blijven voelen als docent.

Vergeet je vaak je vitamines in te nemen? Dan is het goed om te kiezen voor multivitamine waar alles inzit. In deze post over de beste multivitamine voor mannen lees je welke opties een goede keuze zijn. Let wel op dat vrouwen en mannen andere behoeftes hebben.

Zorg voor een comfortabele bureaustoel
Leraren zijn gedurende een schooldag veel in de weer, maar zitten ook flink wat uren op een dag. Zeker als je thuis veel proefwerken nakijkt, is een kwalitatief goede bureaustoel met verstelbare armleuningen een slimme aankoop. Een standaard stoel gebruiken kan op termijn leiden tot fysieke klachten en spierpijn. Kies je voor een comfortabele bureaustoel, dan blijf je fysiek beter in vorm en voorkom je dat je lichamelijke klachten krijgt als je langdurig achter elkaar op een stoel zit.

Vergeet niet om geregeld te sporten
Belangrijk om vitaal te blijven in het onderwijs is ook om als leraar te zorgen voor voldoende lichaamsbeweging. Veel docenten kiezen er daarom voor om minimaal twee keer per week intensief te sporten of om aan lichaamsbeweging te doen. De mogelijkheden op dit gebied zijn groot, dus kies een sport of activiteit waar je echt plezier van beleeft en van tot rust komt.

Hardlopen is een goede keuze. Je bepaalt dan namelijk zelf wanneer je de sportschoenen aantrekt, hoe lang je loopt en welke route je neemt. Je hebt dus veel vrijheid als je voor hardlopen kiest. Fijn is dat verder dat je geen extra kosten maakt. Heb je daar geen problemen mee, dan kun je er ook voor kiezen om lid te worden van een fitnessclub of sportschool.

VorigeJongeren buigen zich over Schone Lucht Akkoord
VolgendeVOO: geen anti-LHTBIQ+ verklaringen op scholen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter