Jongeren buigen zich over Schone Lucht Akkoord

Het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW) heeft dit jaar met ongeveer vijftig gemeenten en provincies het Schone Lucht Akkoord afgesloten. Jongeren krijgen een belangrijke rol bij de uitvoering van de afspraken. Dit gebeurt voor de eerste keer online op dinsdagavond 17 november. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven verzorgt de opening.

Het Schone Lucht Akkoord legt de lat hoog. Over tien jaar willen de ondertekenaars een gezondheidswinst van minimaal 50 procent ten opzichte van 2016 hebben bereikt. Er komen extra maatregelen voor de gebieden waar de luchtkwaliteit onder druk staat. Bijvoorbeeld bij drukke verkeersknooppunten, binnensteden en gebieden in de buurt van intensieve veehouderijen.

Om de inbreng van jongeren te realiseren, organiseert de VVM, het netwerk van milieuprofessionals, op dinsdag 17 november van 19.00 – 21.00 uur een online jongerenpanel. Staatssecretaris Stientje van Veldhoven vertelt wat zij met het akkoord wil bereiken en wat ze met de input van jongeren gaat doen. Vervolgens gaat Fred Woudenberg van de GGD Amsterdam in op de relatie tussen schonere lucht en een betere gezondheid. De jongeren komen zelf aan het woord in de vier deelsessies over mobiliteit, landbouw, participatie en de internationale kant. De sessie wordt afgesloten met een gezamenlijke terugkoppeling.

Jongeren die willen meepraten kunnen zich aanmelden. Deelname is gratis. Ga voor meer informatie en aanmelden naar de VVM-website.

VorigeRutgers en Atria komen met #ZegErWatVan tegen victim blaming
Volgende3 tips om als leraar vitaal te blijven tijdens de winter
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter