Meerwaarde van het gebruik van laser machines in het onderwijs

Met lasermachines kunt u heel nauwkeurig, snel en schoon complexe vormen uitsnijden uit een groot aantal materialen. De toepassingen zijn legio: maak uw eigen leren armbandjes, bouw een vliegtuig in hout of kunststof, maak een volledig ingericht poppenhuis en ga zo maar door. Het ontwerp wordt op een computer gemaakt in de meegeleverde software, maar er kan ook met meer uitgebreide grafische or mechanische 3D ontwerpsoftware gewerkt worden. Daarna stuurt u het ontwerp naar de lasermachine, plaatst het materiaal en een paar minuten later heeft u het resultaat in handen. Hiermee slaat op u eenvoudige manier de brug tussen idee en realisatie vergelijkbaar met hoe dit werkt met een 3D printer. Voordeel ten opzichte van een 3D printer is dat het veel sneller gaat en het eindresultaat meteen een productwaardige kwaliteit heeft. Laser machines in het onderwijs zijn een perfecte aanvulling op uw handenarbeid of techniekles.

MetaQuip levert een breed portfolio van lasermachines. Voor meer informatie of het maken van een afspraak gaat u naar https://metaquip.nl

VorigePodcast: Het mysterie van de goede leraar
VolgendeDe voordelen van een Office 365 abonnement
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter