De voordelen van een Office 365 abonnement

Iedereen gebruikt ze wel eens op de computer: programma’s zoals Microsoft Word, Excel en ook Powerpoint. Hoewel het vaak geprobeerd is, is er eigenlijk geen goed alternatief voor deze applicaties, waardoor ze immens populair en veel gebruikt blijven. In de huidige tijd van thuiswerken en thuis leren wordt bovendien een ander programma van Microsoft veel gebruikt: Microsoft Teams voor videobellen en videomeetings. Waar je voorheen echter deze programma’s vaak als losse programma’s of als een klein pakketje kocht via een licentie, is het nu veel gemakkelijker om gebruik te maken van Microsoft Office 365, maar wat zijn de voordelen daarvan?

Alle populaire Microsoft programma’s onder één pakket
Een groot voordeel van het nemen van een Microsoft Office pakket in plaats van losse programma’s, is dat je de meest gebruikte programma’s in één keer direct allemaal tot je beschikking hebt. Zo ben je dus meteen voorbereid op allerlei taken. Dit Office pakket heet voortaan Microsoft Office 365 en betaal je voortaan per maand. Hierdoor hoef je niet in één keer een bedrag van ruim €100 te betalen, maar betaal je iedere maand een klein bedrag, afhankelijk van hoeveel mensen er gebruik van moeten maken. Bovendien kun je het pakket maandelijks opzeggen, waardoor je er eenvoudig vanaf bent wanneer je het niet meer nodig hebt. In Office 365 vind je de volgende programma’s:

- Microsoft Word
- Microsoft Excel
- Microsoft Powerpoint
- Microsoft Outlook
- Microsoft OneNote
- Microsoft OneDrive
- Microsoft Teams

Naast deze programma’s biedt het pakket nog ruim 30 andere toepassingen, onder andere om je pc te beveiliging of om data analyses mogelijk te maken. Al met al dus een heel uitgebreid pakket voor een kleine maandelijkse bijdrage (€7 per maand voor particulieren of €4,20 per gebruiker voor zakelijk gebruik). Het is ook mogelijk direct een jaarpakket te nemen, hiermee bespaar je minimaal €15. Twijfel je nog? Dan is het pakket tijdelijk gratis te proberen.

Bruikbaar voor al je apparaten
Handig aan Office 365 is dat je het kunt gebruiken op al je apparaten, waar de ouderwetse licenties nog aan één apparaat waren gekoppeld. Zo kun je bijvoorbeeld je presentatie later nog even bekijken op je tablet of nog een aanpassingen maken aan je scriptie via je smartphone als je je plotseling iets bedenkt.

Opslaan in de cloud en samenwerken
Dankzij OneDrive is het mogelijk bestanden op te slaan in de cloud, je krijgt hiervoor 1 TB per persoon. Hierdoor kun je vanaf ieder gewenst apparaat al je bestanden openen bovendien delen. Dit maakt samenwerken erg handig. Ben je bijvoorbeeld docent, dan kun je eenvoudig huiswerk toevoegen aan een bepaalde map op OneDrive om dit vervolgens te delen met al je leerlingen. Zij kunnen dit bovendien daarin ook weer uploaden. Let er voor de privacy gevoeligheid natuurlijk wel even op dat je dit via een zakelijk abonnement doet vanuit je werkgever. Raad het hen dus vooral aan!

Een groot voordeel in de huidige coronatijd is dat je bij een Office 365 gratis Microsoft Teams download. Hierdoor kun je eenvoudig online vergaderen of lesgeven met 2 tot maar liefst 10.000 personen. Teams is bovendien gekoppeld aan je andere Microsoft applicaties, waardoor bestanden delen en presenteren zeer gemakkelijk is. Het synchroniseert bovendien met je agenda, zodat je een meeting of les niet meer kan vergeten. Dat maak het online lesgeven of vergaderen toch een heel stuk gemakkelijker.

VorigeMeerwaarde van het gebruik van laser machines in het onderwijs
VolgendeVeel aanmeldingen voor TopCoach van het Jaar-verkiezing 2020
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter