Randstad start opleiding in strijd tegen lerarentekort

Leraren in maximaal twee jaar omgeschoold naar docent Nederlands of Engels

Randstad gaat docenten die willen overstappen naar het vak Nederlands of Engels via verkorte opleidingen helpen aan een tweedegraads bevoegdheid. In het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs is de behoefte aan docenten in deze vakken groot. De opleiding is bedoeld voor mensen die al een lesbevoegdheid hebben. Met het initiatief wil Randstad, in samenwerking met opleidingsinstituut Hogeschool NCOI, bijdragen aan het terugdringen van het aanhoudende lerarentekort in Nederland.

Vandaag gaat de eerste klas van start met tien deelnemers vanuit verschillende achtergronden, variërend van docent geschiedenis tot docent maatschappijleer. Bij aanvang staan docenten direct drie dagen voor de klas, afgewisseld met één dag theorieles. Op die manier brengen deelnemers opgedane kennis direct in praktijk op een werkplek. In maximaal twee jaar zijn zij inzetbaar als docent Nederlands of Engels.

Op termijn willen de samenwerkingspartners het opleidingsaanbod aanvullen met het vak Wiskunde. Ook komt er een speciaal traject voor zij-instromers vanuit andere beroepen.

VorigeIedereen al een verantwoorde schooltas?
VolgendeNiet ongevaarlijk: brugklassers op de fiets naar school
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter