Tips voor een fiets beveiligen op school

Fietsstallingen van scholen zijn een gewild prooi van fietsdieven. Je wilt natuurlijk niet dat de gloednieuwe (elektrische) fiets van je kind gestolen wordt, dus deze moet je zo goed mogelijk beveiligen. Wil je weten hoe je dit het beste doet? Lees dan deze vier tips!

Tip 1: Investeer in een goed slot
Een goed slot is het halve werk als het gaat om het beveiligen van een fiets. Beknibbel daarom niet op de aanschaf van een fietsslot. Het ingebouwde slot is vaak niet genoeg bescherming, neem daarom altijd een los ketting- of kabelslot. Het beste kun je een slot met het ART-keurmerk kopen, deze zijn zeer stevig en niet zomaar open te breken. De fietssloten van AXA zijn bijvoorbeeld erg populair, omdat ze bijna niet kapot te krijgen zijn en ook jaren zullen meegaan. Een goed fietsslot is belangrijk, maar deze moet je natuurlijk ook op de juiste manier gebruiken.

Tip 2: Maak het eenvoudig voor je kind om de fiets vast te zetten
Je puberende kind heeft geen zin en tijd om minutenlang bezig te zijn met het vastzetten van hun fiets. Vooral als je kind vaak te laat is moet dit natuurlijk zo snel mogelijk gebeuren. Zorg er daarom voor dat het op slot zetten zo makkelijk mogelijk wordt gemaakt. Koop bijvoorbeeld een lekker lang kettingslot, zodat je kind niet hoeft te zoeken naar de perfecte plek maar eigenlijk overal wel kan parkeren. Ook is een cijferslot handiger dan gebruik te moeten maken van een extra sleutel. Door het zo eenvoudig mogelijk te maken voor je kind weet je zeker dat hij of zij de fiets altijd goed vast zal zetten.

Tip 3: Zet de fiets vast aan een object
Een extra ketting- of kabelslot heeft weinig zin als het nergens aan vast wordt gemaakt. In de meeste fietsenstallingen op scholen is er gelukkig de ruimte om de fiets nog eens extra vast te zetten. Hierbij is het wel slim om niet alleen het voorwiel vast te zetten, want die haal je eenvoudig los en dan kun je de fiets alsnog meenemen, al is het zonder voorwiel. Geef je kind daarom de instructies dat het voorwiel én het frame vastzitten. Als het niet in de fietsenstalling kan, dan aan bijvoorbeeld een lantaarnpaal of een bankje dat vast geankerd is.

Tip 4: Installeer een tracker
Mocht het onverhoopt toch gebeuren dat de fiets gestolen wordt, is het wel zo fijn als het mogelijk is om de fiets nog terug te vinden. Met een klein GPS-trackertje maak je dit mogelijk. Zet deze goed vast op de fiets, het liefst op een plek die je niet snel ziet. Verbind de tracker met een app op je telefoon. Zo weet je altijd precies waar de fiets is. Koop een tracker die je met USB kunt opladen, zodat je niet steeds batterijen nodig hebt. Deze trackers hoeven echt niet duur te zijn, Dit kan ook van pas komen als je kind de fiets gewoon is ‘kwijtgeraakt’ in de grote fietsenstalling.

VorigeOpleiding CV monteur
VolgendeLatijn en Grieks hebben nog steeds hun plaats
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter