Vindbaarheid van uw schoolwebsite

Steeds meer ouders gaan online op zoek naar een geschikte school voor hun kinderen. Waar er vroeger vooral werd gekozen voor een school die in de buurt lag, ligt tegenwoordig steeds meer de nadruk op onderwijskwaliteit en imago van de school. Een goede schoolwebsite is daarbij onmisbaar. De schoolwebsite is namelijk voor veel ouders het eerste kennismakingspunt met de school. Maar dan moet uw schoolwebsite natuurlijk wel vindbaar zijn in Google. Anders krijgt immers niemand uw website te zien. Er zijn verschillende manieren om ervoor te zorgen dat potentieel nieuwe leerlingen en ouders uw website vinden. Zo kunt u ervoor kiezen om te gaan adverteren in Google of op Facebook. Nadeel is dan wel dat u betaald voor de bezoekers die naar uw website geleid worden. Een andere manier is om te kiezen voor SEO optimalisatie.

SEO optimalisatie
SEO staat voor Search Engine Optimization. Met SEO optimalisatie zorgt u er voor dat uw website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Daardoor zullen zoekmachines zoals Google uw website eerder tonen in de resultaten. En dat is erg belangrijk. De eerste resultaten ontvangen namelijk veel meer bezoekers dan de latere resultaten. Indien u niet vindbaar bent op de eerste pagina is het aantal mensen dat de weg vindt naar uw website waarschijnlijk erg klein. Dan kan de schoolwebsite nog zo mooi zijn, zonder bezoekers heeft u daar niets aan. Daarom kunt u kiezen voor SEO optimalisatie. Het optimaliseren van uw schoolwebsite gebeurt op verschillende manieren. Zo kunnen de code en websitestructuur verbeterd worden voor zoekmachines, kunnen er nieuwe pagina's geplaatst worden die zich richten op bepaalde zoekwoorden en kunnen er waardevolle links naar uw website geplaatst worden. Deze waardevolle links naar uw website zijn voor de zoekmachines een bewijs dat uw website kwalitatief goed is. Anders zou een andere goede website immers niet naar u linken.

SEO optimalisatie zelf doen of uitbesteden?
SEO optimalisatie is een vak op zich. Natuurlijk kunt u zelf actie ondernemen om beter gevonden te worden in Google, maar voor het echte optimalisatie werk is het waarschijnlijk beter om dit uit te besteden. Wanneer u zelf aan de slag gaat kunt u ook het tegenovergestelde effect bereiken. Zo kan het zijn dat uw website alleen maar verder weg zakt doordat er foute backlinks geplaatst worden. Of er kunnen zich fouten voordoen in de code waardoor zoekmachines uw website lager gaan beoordelen. Het advies is daarom om het optimaliseren over te laten aan de getrainde professional.

VorigeHet verschil tussen bijles en huiswerkbegeleiding
VolgendeGedeeltelijk verbod gezichtsbedekkende kleding vanaf 1 augustus 2019 van kracht
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter