Op schoolreis naar Londen

Veel scholieren kijken uit naar de schoolreis en voor velen is dit het hoogtepunt van het jaar. Steeds vaker worden reizen naar het buitenland georganiseerd. Voor scholieren een bijzondere ervaring. De meeste buitenlandse reizen die georganiseerd worden door scholen gaan naar een Europese bestemming. Londen is zo'n bestemming. Londen is de grootste stad van het Verenigd Koninkrijk en het culturele centrum van het land. Het programma zal dan ook zonder moeite ingevuld kunnen worden met bezoeken aan bijvoorbeeld de Big Ben, de Westminster Abbey, maar ook King's Cross station (voor de Harry Potter fans), de verschillende parken, Buckingham Palace of de London Eye. Londen heeft voor iedereen wel iets interessants te zien of ontdekken.

Waarom is Londen een geschikte bestemming?
Londen is een stad waar veel te doen is, zowel cultureel als politiek en economisch. Met alle recente nieuwsberichten van de Brexit is het ook een stad die veelbesproken is en midden in de belangstelling staat. Londen wordt gezien als één van de vier wereldsteden en heeft vier plaatsen die op de Werelderfgoedlijst staan: de Tower of London, Greenwich, de Kew Gardens en het geheel van Palace of Westminster, Westminster Abbey en de Saint Margaret's church. De studenten kunnen veel leren van de kunst en architectuur van de gebouwen en de roerige geschiedenis die de stad Londen kent, zoals de Grote Brand die een groot deel van de stad plat brandde.

Wat moet je regelen voor een schoolreis naar Londen?
Er komt veel kijken bij het regelen van een schoolreis naar Londen. Allereerst is het belangrijk om het vervoer goed geregeld te hebben. Londen is goed bereikbaar met de bus, trein en vliegtuig. Houd wel rekening met het budget van de schoolreis.

Daarnaast moet het programma geregeld worden. Dit moet zowel leerzaam als boeiend zijn. Maak het programma ook niet te eenzijdig. Ga bijvoorbeeld niet alleen voor kunst en cultuur, maar ga ook naar een attractie en geef de scholieren vrije tijd om zelf de stad te ontdekken.

Als laatste moet de accommodatie geregeld worden. Dit moet een plek zijn vanwaar alle activiteiten op het programma uitgevoerd kunnen worden. De leerlingen moeten er tot rust kunnen komen en de mogelijkheid hebben zichzelf op te laden voor de volgende dag. Er zijn verschillende opties voor accommodaties, maar kijk ook eens naar een hotel. Een leuk, gezellig hotel zullen de studenten zeker weten te waarderen.

Een hotel vinden in Londen
Er zijn veel verschillende websites waarop hotels te vergelijken en uit te zoeken zijn. Houd voor een schoolreis ook rekening met de locatie. Het hotel moet niet te ver van alle te bezoeken locaties af zijn, maar moet ook niet te dicht bij bijvoorbeeld een vliegveld zijn om geluidsoverlast en slecht slapen te voorkomen. Ook is het belangrijk om aan de veiligheid van de studenten te denken. Verder is het handig om na te denken over de mogelijkheden om de reis te annuleren mocht er iets gebeuren. Spreek daarom met het hotel duidelijk af wanneer annuleren nog mogelijk is en wat de eventuele kosten van het annuleren zijn. Vergeet niet om dit ook met de vervoerder af te spreken.

VorigeTekort aan hulpouders in het basisonderwijs
VolgendeAlle pabo’s in Nederland geven studenten weer structureel, kwalitatief muziekonderwijs
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter