Schoolverhuizing in goede banen leiden

Een schoolverhuizing kan om verschillende redenen nodig zijn. Dat kan zijn omdat de school naar een nieuw gebouw verhuist, maar het kan ook zijn dat een school in verband met krimp gedwongen moet verhuizen naar een kleiner gebouw. Wat de reden ook is voor een schoolverhuizing, het is belangrijk de verhuizing in goede banen te leiden. Er zijn nogal wat factoren om rekening mee te houden bij een schoolverhuizing. Zo is het handig wanneer leerlingen niet worden gestoord door de verhuizing en is het natuurlijk de bedoeling lessen na de verhuizing zo snel mogelijk te hervatten. Ook de verhuiskosten zijn een belangrijke factor bij het kiezen van een verhuizer.

Verhuizen zonder leerlingen te storen
Bij het verhuizen van een school komt nogal wat kijken. Zo moeten bureaus, kasten en vaste apparatuur gedemonteerd en uit elkaar gehaald worden voor de verhuizing. Dat kan uitermate tijdrovend zijn wanneer het gaat om een grote school die verhuisd moet worden. Het is daarom belangrijk genoeg tijd uit te trekken voor het voorbereiden op de verhuizing. Daarnaast moet ook rekening worden gehouden met de leerlingen en eventuele lessen. Een verhuizing in het weekend of in een vakantie is daarom veruit het handigste. Verhuizen in een vakantie zou daarbij de voorkeur moeten hebben zodat er eventueel wat extra tijd beschikbaar is, mocht de planning niet gehaald worden.

Snel de lessen hervatten na de verhuizing
Nadat het oude schoolgebouw is leeggehaald, wordt alles op de nieuwe locatie weer opgebouwd. Omdat u uiteraard de lessen zo snel mogelijk weer wil hervatten, is het belangrijk dat er op tijd begonnen wordt met de opbouw en dat daarvoor ook genoeg hulp beschikbaar is. In de planning is het handig om een paar dagen speling te houden voor de opbouw en het inrichten van de nieuwe locatie, het komt namelijk geregeld voor dat dergelijke werkzaamheden uitlopen.

Meer verhuizingtips
Allereerst is het zo dat schoolspullen vaak erg kostbaar zijn. Het is daarom zeker aan te raden in zee te gaan met een professionele verhuizer. Een professionele verhuizer is namelijk verzekerd voor eventuele schade. Online zijn er verschillende checklists beschikbaar voor verhuizingen. Hoewel deze meestal bedoelt zijn voor particuliere verhuizingen, kunnen deze checklists ook bij een schoolverhuizing handig zijn. Dubbel checken kan immers nooit kwaad. Verder is het handig de adreswijziging tijdig te regelen. Een adreswijziging kost namelijk ook tijd.

VorigeHoe kan je een eetstoornis herkennen?
Volgende3 tips om uw klaslokaal te verduurzamen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter