Vaste lasten: voor iedere docent een handig lesje besparen

Uw vaste lasten zorgen iedere maand voor een flinke hap uit uw financiële vermogen. Zonde natuurlijk als u teveel betaalt voor deze terugkerende kosten. Gelukkig zijn er heel wat manieren om zoveel mogelijk van uw loon te behouden voor de leuke dingen in het leven. Consumentencollectief UnitedConsumers geeft daarom tips voor het gemakkelijk besparen op vaste lasten.

Met de auto naar het werk?
Gaat u ook iedere dag met de auto naar het werk? Grote kans dat u flink kunt besparen op uw autoverzekering. Wist u dat de premies van autoverzekeringen vrijwel iedere dag veranderen? Voor u het weet bent u op jaarbasis tot wel 175 euro minder kwijt. Door ieder jaar opnieuw te vergelijken bent u stukken goedkoper uit.

Hoe energiebewust bent u?
Energie is een maatschappelijk thema dat u vast ook in de klas behandelt. Wist u dat groene windenergie en een niet te hoge jaarafrekening tegenwoordig ook hand in hand gaan? Door het collectief inkopen van energie wordt de prijs verlaagd en dat merken de deelnemers van ons consumentencollectief direct in hun portemonnee.

Niet meer opzien tegen een nieuw mobiel abonnement
Balen van een dure telefoon en/of prijzig abonnement? Dat is nergens voor nodig als de verschillende providers goed vergelijkt voordat u een contract afsluit. Zit u vaak buiten uw bundel óf houd u juist MB’s en belminuten over? Neem het gemiddelde verbruik van het laatste jaar als referentiepunt en u kunt met een gerust hart overstappen.

Goede zorg, maar dan niet zo duur
Het zorgstelsel is een complex en prijzig systeem, maar daardoor is iedereen in Nederland wel voorzien van goede zorg. Daar hangt een prijskaartje aan, maar dat hoeft niet als u goed oplet. Door het gezamenlijk afsluiten van zorgverzekeringen bij VGZ, krijgt u via ons consumentencollectief korting op uw zorgverzekering. Kijk dus ook ieder jaar of uw zorgverzekering goedkoper kan.

Even bijtanken? Dat kan goedkoper
Voor de weggebruikers een van de minder leuke aankopen: brandstof. Even tanken bij het pompstation in de buurt al snel een grote som geld kosten. Met een gratis tankpas van UC kunt u bij meer dan 600 tankstations in Nederland tanken met korting. Zo is er altijd wel een tankstation te vinden onderweg van huis naar het werk.

De kracht van collectief inkopen
Als u korting wil krijgen is groot inkopen vaak de beste manier om dit te bereiken. UC doet dit al meer dan 19 jaar samen met de deelnemers van het consumentencollectief. Op die manier regelen ze korting op bijvoorbeeld auto- en zorgverzekeringen, energie, mobiele telefoon(abonnementen) en brandstof.

VorigeStappenplan: het vinden van een goedkope energieleverancier
VolgendeLustrumcadeau Erasmus Universiteit: colleges voor scholieren uit de regio
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter