Docenten hebben het over het algemeen niet heel breed, evenals hun studenten. Waar het loon van docenten het afgelopen jaar iets toenam, blijft het prettig om af en toe van een financiële meevaller te profiteren. Een van de manieren om maandelijks geld over te houden als docent, is het besparen op de energiekosten. Er zijn verschillende manieren om op deze vaste lasten te besparen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van zonnepanelen op het dak van je woning! Met deze zonnepanelen wek je voortaan je eigen groene stroom op. Niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook goed voor het milieu. Een alternatief om geld te besparen, is het zoeken naar de goedkoopste energieleverancier. In dit artikel lees je meer over het vinden van de goedkoopste energieleverancier.

Stap 1: je huidige verbruik opzoeken
Om te beginnen is het belangrijk om je huidige verbruik op te zoeken. Je vindt dit vaak in het online gebruikerspaneel van je huidige energieleverancier. Ook kun je dit vinden op je energierekening. Mocht je geen recente rekening bij de hand hebben of je inloggegevens vergeten zijn, dan kun je op internet naar een indicatie zoeken voor het aantal gezinsleden waarmee je woont.

Stap 2: een online vergelijkingstool gebruiken
Nu je weet hoeveel je momenteel verbruikt, kun je een online vergelijkingstool gebruiken voor het vinden van de goedkoopste energieleverancier. Er zijn op internet verschillende tools te vinden, die je hierbij kunnen helpen. Vul je huidige verbruik en woonplaats in, om de tool z’n werk te laten doen. Vaak heb je binnen een paar seconden het antwoord op de vraag wat de goedkoopste energieleverancier voor je is!

Stap 3: welkomstkortingen vergelijken
Vergelijk van de twee goedkoopste energieleveranciers hun welkomstkorting. In sommige gevallen worden deze welkomstkortingen en -cadeaus niet meegenomen in de vergelijking van de online tool. De welkomstkortingen kunnen immers regelmatig worden aangepast, terwijl energietarieven niet vaker dan twee keer per jaar worden aangepast.

Stap 4: sluit een nieuw energiecontract af
Wanneer het je gelukt is om de goedkoopste energieleverancier te vinden, kun je een nieuw energiecontract afsluiten. Vaak doe je dit rechtstreeks vanuit een vergelijkingstool, die je doorstuurt naar een pagina van de energieleverancier zelf. Vul je gegevens in en begin direct met het besparen op je energiekosten. Weet jij al wat je met het bespaarde geld gaat doen? Wellicht een nieuw voorleesboek of leuke knutsels voor in de klas?