Online marketing steeds belangrijker voor leerlingen

De online samenleving groeit nog altijd door. Leerlingen en studenten zijn erg actief online en de verwachting is dat dit in de toekomst alleen maar toe zal gaan nemen. Het effect daarvan is onder andere terug te zien in de winkelstraten. Doordat er alsmaar meer online geshopt wordt, neemt het aantal fysieke winkels in rap tempo af. Distributiecentra worden echter in volle vaart bijgebouwd. Waar men bij de fysieke winkel klanten trok met een mooie vormgeving en indeling, gebeurt dat nu steeds vaker online. Maar dat is zeker niet alleen het geval bij webshops. Ook andere bedrijven die online gevonden willen worden zullen zich moeten gaan bezighouden met online marketing. In plaats van een mooie indeling voor de winkel een mooie website, en in plaats van een toplocatie een goede positie bij Google.

Vormgeving en indeling
Vormgeving neemt het in de online wereld over van indeling in bijvoorbeeld een fysieke winkel. Webdesign is daarbij de sleutel tot een succesvolle online onderneming. Bezoekers vormen al snel een eerste indruk van uw website. Op basis van die eerste indruk bepaalt de bezoeker vaak al binnen een minuut of er iets gekocht gaat worden of niet. Uiteraard is voor een goede ervaring niet alleen een mooi design nodig, maar ook handige functionaliteit. Wanneer iets niet werkt zoals verwacht, zijn bezoekers snel geneigd verder te zoeken.

Online marketing
Een goede vormgeving en functionaliteit zijn een goed begin. Maar dat staat helaas niet garant voor bezoekers. Het is dan alsof u een mooie winkel heeft gebouwd welke gelegen is aan een straat waar niemand komt. Het tweede doel zou daarom moeten zijn om uw winkel op een toplocatie geplaatst te krijgen, te weten de eerste pagina in Google op basis van zoekcombinaties die voor u belangrijk zijn. Dit bereikt u door de inzet van online marketing. Online marketing is een erg breed begrip, zen zeker wanneer u er weinig vanaf weet, is het verstandig de online marketing uit te besteden aan een externe partij. Zo kunt u voor bijvoorbeeld online marketing in Alkmaar terecht bij KennemerWeb.

Unieke online kansen
De opkomst van de online samenleving biedt voor iedereen veel kansen. Met enige kennis van vormgeving en online marketing kunt u direct aan de slag. Iedereen kan een blog, webshop of platform beginnen, waar dit vroeger voorbehouden was aan personen en bedrijven met investeringscapaciteit. Ook nieuwe producten die zonder internet helemaal niet denkbaar waren doen het tegenwoordig goed. Dit varieert van bespaartips voor ZZP'ers tot checklists en kleurplaten. In de toekomst zal ongetwijfeld blijken dat de mogelijkheden nog vele malen groter zijn dan wij op dit moment denken.

VorigeFeestje? Houdt rekening met het gehoor van leerlingen
VolgendeVoordelen van een groen schoolplein
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter