Hogeschool Saxion ontvangt €1 miljoen voor het MARS4Earth project

Hogeschool Saxion ontvangt €1 miljoen voor het MARS4Earth project vanuit de regeling RAAK-PRO en het bedrijfsleven voor de ontwikkeling van ’s werelds eerste autonome en modulaire vliegende drone met robotarm die fysiek kan interacteren met de buitenomgeving. De nieuwe dronetechnologie kan bijdragen aan de veiligheid, efficiëntie en kosteneffectiviteit bij onder andere brandbestrijding, het onderhoud van offshore windmolens of selectieve behandeling van landbouw. Saxion roept het bedrijfsleven op mee te denken in toepassingen van de drone met robotarm om het subsidiegeld zo goed mogelijk te besteden. Meedenken kan door de workshop ‘Vliegende Hand’ bij te wonen op 25 november in het nieuwe lab van het lectoraat Mechatronica te Enschede. Aanmelden kan via www.saxion.nl/events/2019/november/mars4earth.

Dronetechnologie beperkt zich tot nu toe tot ‘ogen en neuzen in de lucht’. Vanuit diverse domeinen in de maatschappij is behoefte aan verdere toepassingen. Het project MARS4Earth onderzoekt de mogelijkheden naar de eerste toepassing waarin drones ook de functie ‘armen en handen in de lucht’ kunnen vervullen. De toepassingsgebieden waar het project zich op focust zijn ‘veiligheid & beveiliging’, ‘inspectie & onderhoud’ en ‘landbouw’.

25 november: Workshop 'Vliegende hand'
Tijdens de workshop op maandag 25 november kunnen bedrijven en organisaties input leveren aan de exacte invulling van het project MARS4Earth, om de toegevoegde waarde voor de samenleving zo optimaal mogelijk in te vullen. Welke toepassingen ziet het bedrijfsleven voor de domeinen veiligheid, inspectie & onderhoud en landbouw?

Naast de workshop krijgen bezoekers een aantal demonstraties van dronetechnologieën te zien en ontvangen een rondleiding door het nieuwe lab van het lectoraat Mechatronica.

Locatie en tijd
Locatie: Ariënsplein 1, Enschede
Tijd: 13.30-16.00 uur

Programma + aanmelden: www.saxion.nl/events/2019/november/mars4earth

Over MARS4Earth
Het consortium van het project Mars4Earth zet de nieuwste wetenschappelijke inzichten Research in die de interactie-technologie van de drone met robotarm mogelijk maakt. De partners uit de diverse domeinen zijn:
• Energie: Groningen Seaports, Field Lab Zephyros, AmperaPark
• Landbouw: Drone4Agro, Wageningen University & Research
• Veiligheid: Brandweer Twente, DronExperts
• Overkoepelend onderzoek: Hogeschool Saxion, NHL-Stenden,Universiteit Twente, Wageningen University & Reserach en Fieldlabs
• TValley en Space 53

RAAK-PRO heeft €700.000 aan financiering toegekend aan het MARS4Earth project; de consortiumpartners dragen gezamenlijk €300.000 bij.

Over RAAK-PRO
Met RAAK-PRO bevordert Regieorgaan SIA, onderdeel van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), de kwaliteit van praktijkgericht onderzoek aan hogescholen. De regeling richt zich op het versterken van de onderzoekscapaciteit van betrokken lectoraten, altijd in nauwe samenwerking met het nationale kennisnetwerk en de beroepspraktijk.

VorigeWie is verantwoordelijk voor letselschade op school?
VolgendeSeksuele vorming in de bovenbouw
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter