Omgaan met voeding op school

Bewust zijn van wat u eet is door de jaren heen steeds belangrijker geworden. Dat geldt zeker ook voor de jeugd. Gezond eten zorgt voor een beter en fitter leven. Dat is door de drukte waarmee de scholieren al vanaf jonge leeftijd te maken hebben ook meer dan ooit van groot belang. Het is belangrijk om hier als school ook een bijdrage aan te leveren.

Zorgen voor goede voorlichting
Om er zeker van te zijn dat de leerlingen goed eten, is het belangrijk om ze goed voor te lichten. Onderdeel van goed onderwijs is zorgen dat deze informatie voor hen beschikbaar is. Zo kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat volkoren boterhammen met gezond beleg worden meegenomen vanaf huis. Of dat men kiest voor fruit in plaats van andere ongezondere versnaperingen zoals koekjes of zelfs snoep. Dit is alvast een kleine stap naar een beter en gezonder voedingspatroon.

Zorgen voor een goede keuken/kantine
Het is ook slim om te zorgen voor een gezonde keuken. Er waren tijden dat de maaltijden op scholen niet veel voorstelden en veel voorverpakte voedingsmiddelen bevatten. Die tijden zijn echter wel voorbij. Meer dan ooit wordt er veel aandacht besteedt aan het bieden van gezonde broodjes en maaltijden die bestaan uit gezonde ingrediënten. Dat zorgt er ook nog eens voor dat het voor leerlingen aantrekkelijker wordt om iets uit de keuken of kantine te halen. Er zijn in dat opzicht dan ook allerlei mogelijkheden die verkend kunnen worden.

Een keer uit de band springen
Natuurlijk is minder gezonde voeding geen doodzonde. Het is nog altijd mogelijk om gewoon zo nu en dan een keer uit de band te springen. Dan is het leuk om te zorgen dat er een aantal lekkere snacks zijn. Die serveert u dan natuurlijk ook op een leuke manier om echt te laten zien dat het feest op school is. Dan kiest u dus bijvoorbeeld voor speciale frietbakjes. Dergelijke bakjes van karton ziet u ook veel in snackbars tegenwoordig. Daardoor zijn ze ook herkenbaar voor de leerlingen wanneer u de snacks erop gaat serveren.

Let ook op dranken
Wat minstens zo belangrijk is in dit geheel, is de manier waarop met dranken wordt omgesprongen. Ook de frisdrankautomaten die gemeengoed zijn op scholen worden regelmatig onder de loep genomen. Zo is er te zien dat er tegenwoordig ook gezonde keuzes gemaakt kunnen worden. Is het echter de dag van de snacks, dan is een cola of een sinas uit de automaat natuurlijk ook wel lekker.

VorigeTeambuilding ideeën voor het onderwijs
Volgende460 miljoen erbij voor de aanpak van het personeelstekort
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter