Teambuilding ideeën voor het onderwijs

Teambuilding heeft als doel om de sociale verbindingen binnen een groep te versterken. Ook voor docenten is het erg belangrijk een goede relatie te hebben met elkaar. Dat maakt niet alleen het werk prettiger, maar verbetert ook de sfeer aanzienlijk. Aan teambuilding wordt vaak gewerkt in de vorm van een uitje. Enkele van deze teambuilding uitjes zullen wij bespreken in dit artikel.

Escape room
Escape rooms winnen nog steeds erg snel aan populariteit. Ook in het geval van teambuilding wordt steeds vaker gekozen voor de escape room. Bij een escape room is het de bedoeling om met een klein groepje samen te werken en zodoende op basis van aanwijzingen problemen op te lossen. Nadat een probleem is opgelost krijgt de groep weer een volgende aanwijzing. Nadat alle problemen zijn opgelost, zal uiteindelijk de deur van de escape room opengaan. Wanneer de groep niet goed genoeg samenwerkt, zou het wel eens lang kunnen duren voordat de deelnemers het daglicht weer zien...

High tea
Een stuk minder actief dan een escape room, maar wel een uitgelezen kans voor docenten om elkaar te leren kennen onder het genot van zoete en hartige hapjes; de High tea. Een High tea is een arrangement voor een bepaalde tijd bestaande uit kleine hapjes en thee die vaak worden geserveerd over meerdere ronden. Dat is niet alleen gezellig, maar nodigt ook uit tot gesprekken. Ook de High tea is daarom een goede manier om elkaar verder te leren kennen en banden te versterken.

Improvisatie workshop
Een andere manier om aan teambuilding te doen is met een improvisatie workshop. Deze workshop biedt een kans om op een vrolijke manier meer van elkaar te weten te komen. De bedoeling is dat ook docenten zelf aan de slag gaan en samen gaan improviseren. En dat levert geregeld hilarische situaties op. En omdat bij improvisatie in principe alle antwoorden goed zijn, is de kans dat iemand uitgesloten wordt klein.

Virtual reality
Tegenwoordig worden steeds vaker bedrijfsuitjes georganiseerd waar Virtual Reality (VR) aan te pas komt. Dat kan in verschillende vormen maar het gaat hier meestal om een VR-kamer waar een hele groep terecht kan. De groep speelt dan vervolgens samen een VR-spel waarin zij elkaar moeten helpen om verder te komen. Op deze manier zijn de groepsleden gedwongen samen te werken. Uiteraard wint de groep die het beste samenwerkt.

VorigeWorkshops op school
VolgendeOmgaan met voeding op school
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter