Facilitaire MBO-leerlingen doen heel schooljaar praktijkervaring op in beroepspraktijk

ISS Facility Services en Hotelschool Amersfoort, onderdeel van MBO Amersfoort, gaan een unieke samenwerking aan voor de praktijkles van studenten aan de facilitaire opleidingen. De praktijklessen van de eerstejaars mbo-studenten van de opleidingen Facilitair leidinggevende (niveau 4) en Facilitair medewerker (niveau 2) gaan gedurende het hele schooljaar plaatsvinden op een klantlocatie van ISS Facility Services in plaats van op school. Deze klantlocatie is het Central Office van FrieslandCampina in Amersfoort, waar ISS Facility Services alle facilitaire diensten verzorgt. Het unieke van deze samenwerking is dat er een jaar lang ervaring wordt opgedaan in de beroepspraktijk.

Voorheen deden eerstejaars studenten van deze opleidingen praktijkervaring op via een tien weken durende stage in het bedrijfsleven. Veelal hadden studenten dan nog onvoldoende beeld bij wat ze wilden gaan doen. Door de samenwerking tussen ISS en de facilitaire opleidingen van Hotelschool Amersfoort krijgen de studenten nu de kans om meteen vanaf het eerste jaar de facilitaire dienstverlening in de volle breedte te leren kennen.

De studenten lopen gedurende het schooljaar twee dagen per week mee bij de verschillende diensten die ISS Facility Services uitvoert bij FrieslandCampina in Amersfoort, bijvoorbeeld postkamer, servicepoint, catering, schoonmaak en technische dienst. Zij worden tijdens hun werkzaamheden begeleid door de medewerkers van ISS Facility Services in nauwe samenwerking met de docenten van de opleidingen. Iedere zes weken wisselen de studenten van dienst, zodat zij aan het einde van het schooljaar met een groot aantal diensten hebben kennisgemaakt.

VorigeBezorgfiets als optimale vervoersmiddel
VolgendeHet belang van slaap en een goed matras bij de ontwikkeling van kinderen
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter