Koningin Máxima bezoekt muziekpabo in Helmond

Helmond ondertekent MuziekAkkoord voor 9000 basisschoolkinderen

Koningin Máxima bezoekt als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas, op 20 november Hogeschool De Kempel, een pabo die een voorbeeldfunctie heeft voor muziekonderwijs op basisscholen. Ze is aanwezig bij de ondertekening van het MuziekAkkoord dat die dag wordt getekend tijdens een muzikaal schoolfestival. Middels het MuziekAkkoord beloven 30 basisscholen in de gemeente Helmond dat zij structureel muziekonderwijs op hun eigen school willen realiseren, en waar nodig verbeteren.

Feestelijke ondertekening op pabo De Kempel
De Koningin zal naast de ondertekening ook verschillende optredens bijwonen tijdens een feestelijk muziekfestival op Hogeschool De Kempel, ter ere van het 150-jarige bestaan van de school. Drie jaar geleden heeft deze pabo ervoor gekozen om zich sterk te profileren op het gebied van muziekonderwijs. Alle studenten volgen langdurige trainingen op het gebied van zang- en liedbegeleiding om zo hun vakinhoudelijke en vakdidactische competenties te verhogen. Ook werkt de school al enkele jaren nauw samen met de Academie voor Muziekeducatie van het conservatorium van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Studenten van beide opleidingen voeren gezamenlijk projecten uit waarin zij muziekconcepten ontwerpen. Daarnaast geven conservatoriumstudenten regelmatig gastlessen op de pabo en doorlopen studenten van beide opleidingen waar mogelijk hun stage in éénzelfde stageklas om van elkaar te leren. Na de feestelijke ondertekening gaat de Koningin in gesprek met studenten, leerkrachten en docenten van pabo’s, conservatoria en basisscholen uit het hele land over muziekonderwijs.

MuziekAkkoord
Het MuziekAkkoord wordt 20 november getekend door dertig basisscholen. Daarnaast beloven muziekverenigingen, culturele instellingen, Hogeschool De Kempel, diverse bedrijven en andere organisaties op hun beurt om ondersteuning te bieden als het onderwijs daar om vraagt. Het MuziekAkkoord is onderdeel van Méér Muziek in de Klas Lokaal, een landelijk programma met als doel dat alle kinderen op alle basisscholen in Nederland structureel muziekonderwijs krijgen.

Méér Muziek in de Klas Lokaal
Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal is gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Eerder werden er convenanten en MuziekAkkoorden getekend in onder andere de provincies Drenthe, Zeeland, Limburg, en Friesland. Het programma is opgezet door stichting Méér Muziek in de Klas, een landelijke stichting die ervoor wil zorgen dat alle 1,6 miljoen kinderen op de basisschool structureel muziekonderwijs krijgen. Kijk voor meer informatie op: www.meermuziekindeklas.nl.

Vorige3 manieren waarmee docenten en studenten extra geld kunnen verdienen
VolgendeWaarom een tussenjaar nemen?
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter