3 manieren waarmee docenten en studenten extra geld kunnen verdienen

Op onze website Docentenplein.nl behandelen we alles op het gebied van onderwijs. Onze bezoekers zijn veelal docenten en voor die groep hebben we goed nieuws: de OESO adviseert de regeringen om het beroep van leraar aantrekkelijker te maken. De manier om dat te doen? Hogere (start)salarissen zorgen ervoor dat meer mensen voor de lerarenopleiding kiezen of dat meer docenten ervoor kiezen om leraar te blijven.

Positief nieuws, maar als (veel) geld verdienen de drijfveer is, dan kom je in eerste instantie niet bij een baan in het onderwijs uit. Het advies van de OESO is een meevaller, maar het kan nog gerust jaren duren alvorens dit advies resulteert in een daadwerkelijk interessanter loonstrookje. Wil je daar niet op wachten? Geen nood! Tegenwoordig zijn er tientallen manieren beschikbaar waarmee jij extra geld kunt verdienen. In dit artikel gaan we 3 interessante manieren bespreken.

Manier 1: enquêtes invullen voor geld
Misschien wel de leukste mogelijkheid: geld verdienen met enquêtes invullen. De onderwerpen waarover vragen gesteld worden zijn erg verschillend. Vaak kun je zelf kiezen aan welke onderwerpen je mee wilt gaan werken. Je bent zeker niet verplicht om aan alle enquetes mee te doen. Een groot voordeel is dat het leuk werk is om je mening te geven over onderwerpen die je zelf interessant vindt. De beloning voor het deelnemen varieert per aanbieder. Bij de een ontvang je een geldbedrag, de ander betaalt uit in waardebonnen.

Manier 2: auto delen
Een onbekende maar populaire manier om geld te verdienen: het delen van je auto in ruil voor een vergoeding. Het is duurzaam en milieubewust, maar ook leuk voor de portemonnee! De gemiddelde auto in Nederland staat maar liefst 23 uur per dag stil. Wie een auto gemiddeld 2x per maand verhuurt kan al gauw €1000,- per jaar verdienen!

Via Snappcar deel je jouw auto met iemand die (tijdelijk) een auto nodig heeft. Via het platform van Snappcar komen autobezitters die geld willen verdienen en mensen die tegen betaling een auto willen huren samen. Bij Snappcar kun je zelf bepalen aan wie je de auto verhuurt, voor welke prijs en hoe lang. Daarnaast ben je standaard allrisk verzekerd. Een nadeel is dat een onbekende in jouw auto gaat rijden. Het platform van Snappcar heeft daar iets op bedacht: verhuurders en huurders kunnen hun ervaringen met elkaar delen. Zo kom je er heel eenvoudig achter of iemand die jouw auto wilt huren er netjes en zuinig mee om gaat.

Manier 3: oude iPhone verkopen of inleveren
Iets wat veel mensen vaak vergeten: je oude iPhone is geld waard! Heb je een nieuwe telefoon en is de oude in de kast beland? Dan loont het zeker de moeite om te bekijken hoeveel jouw oude iPhone nog waard is. iPhones (ook de oudere modellen) zijn zeer waardevast. Plaats een advertentie op Marktplaats of kies voor de gemakkelijke weg en verkoop je oude iPhone aan een gespecialiseerd inkoopbedrijf. Als je dit overweegt, dan kun je via de website van iPhoneinleveren.nl direct zien welke partij de hoogste vergoeding biedt.

Heb je geen iPhone maar een ander (ouder) toestel? Ook wanneer je denkt dat een oud toestel niets meer waard is, is de kans groot dat deze nog enkele tientjes oplevert. En wanneer het toestel echt niets meer waard is, wordt deze gerecycled wat weer goed is voor het milieu. Kostbare grondstoffen worden uit het oude toestel verwijderd en opnieuw gebruikt voor het fabriceren van nieuwe toestellen.

Conclusie
Er zijn diverse manieren beschikbaar om ook als docent een zakcentje bij te verdienen. Benieuwd naar alle opties? Op de website Snelgeldverdienenmet.nl is een compleet overzicht van alle manieren om geld te verdienen te vinden. De mogelijkheden worden duidelijk en in begrijpelijke taal uitgelegd, compleet met voor- en nadelen, uitbetalingsbewijzen en ervaringen van anderen. Wil je als docent wat bijverdienen? Dan is de eerder genoemde website het bezoeken meer dan waard.

VorigeRuim 7 miljoen euro voor samenwerking bedrijfsleven en mbo-scholen
VolgendeKoningin Máxima bezoekt muziekpabo in Helmond
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter