Koningin Máxima bij ondertekening convenant muziekonderwijs in Zeeland

Verdubbeling aantal basisscholen met structureel muziekonderwijs in de provincie Zeeland in 2021

Hare Majesteit Koningin Máxima is, als erevoorzitter van het landelijk initiatief Méér Muziek in de Klas, op 20 februari as. getuige van de ondertekening van het lokale samenwerkingsconvenant muziekonderwijs in Zeeland.

Momenteel krijgen kinderen op 40% van de Zeeuwse basisscholen structureel muziekonderwijs in de klas. Alle betrokken Zeeuwse partijen garanderen in dit convenant dat dat in 2021 80% van de scholen in het primair onderwijs zal zijn. Het convenant geeft weer hoe de afspraken de komende jaren plaats krijgen binnen het curriculum. Daarbij is de ondertekening het startpunt van een nieuwe samenwerking tussen alle betrokken partijen.

Ben de Reu, ambassadeur van Méér Muziek in de Klas en gedeputeerde Cultuur van de Provincie Zeeland: “Hartstikke mooi wat we nu aan respons krijgen voor dit initiatief in Zeeland. Iedereen die ik benader is direct enthousiast en vindt het belangrijk. Dus ik ben optimistisch over het realiseren van de ambitie, namelijk: het verdubbelen van het aantal scholen waarin structureel muziekonderwijs wordt gegeven."

Het convenant vloeit voort uit het project Méér Muziek in de Klas Lokaal, en is een afspraak tussen meer dan twintig samenwerkingspartners in Zeeland, waaronder de provincie Zeeland, de Coöperatie Primair Onderwijs Zeeland (CPOZ), HZ Pabo University of Applied Sciences, Bløf en de Zeeuwse Muziekschool.
De ondertekening vindt plaats tijdens een feestelijke, muzikale bijeenkomst, in bijzijn van 550 kinderen van verschillende basisscholen uit heel Zeeland en genodigden.

Méér Muziek in de Klas Lokaal
Het programma Méér Muziek in de Klas Lokaal is gestart om duurzame verankering van muziekonderwijs op basisscholen in de regio te realiseren. Dit gebeurt door regionale partijen met elkaar te verbinden en te laten samenwerken. Het programma is opgezet door de stichting Méér Muziek in de Klas. Deze landelijke organisatie wil ervoor zorgen dat alle 1,6 miljoen kinderen op de basisschool structureel muziekonderwijs krijgen.

Kijk voor meer informatie op www.meermuziekindeklas.nl

Vorige4 presentatietips
VolgendeVerdeeldheid onder schoolleiders VO over wetsvoorstel bekostiging
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter