Het hele jaar lang leven we toe naar de zomervakantie. Ruim 6 weken om samen met je kids te genieten van zon, zee, strand en heel veel plezier. Natuurlijk gun je jouw kinderen wat ontspanning na een jaar lang ploeteren op school. Toch is het belangrijk dat ze ook tijdens de zomervakantie lekker doorgaan met zichzelf te ontwikkelen en het leren van nieuwe dingen. Wil je dat jouw kinderen naast een hele leuke, ook een hele leerzame vakantie hebben? Dan zijn er genoeg leuke opties en educatieve vakantiedeals.

Boerderij vakantie
Bijna alle kinderen zijn dol op dieren. Wat is er dan leuker dan een vakantie vol dieren op een echte boerderij? Een boerderij vakantie is niet alleen leuk en heel gezellig, maar ook erg leerzaam. Kids leren hier alles over de verzorging van dieren. Er zijn speciale Farmcamps waar kinderen uitgedaagd worden om écht deel te nemen in het boerenbedrijf. Ze krijgen er allerlei opdrachten, zoals het voeren van de paarden, melken van de koeien en het helpen scheren van de schapen. Als zij alle opdrachten goed uitvoeren ontvangen ze een echt Boerenknecht diploma. Een boerderij vakantie is een verrijking voor kinderen uit steden. Zij zien er met eigen ogen waar melk vandaan komt, hoe kippen eieren leggen en hoe het leven op een boerderij eruit ziet. Leerzaam en super leuk dus!

Kamperen
Ook kamperen met het hele gezin kan erg leerzaam zijn voor kinderen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een natuurvakantie in de ruige Zweedse natuur of de mooie Franse Alpen? Je kunt ze leren een tent op te zetten, vuur maken of kaartlezen. Tijdens wandelingen kom je allerlei flora en fauna tegen en kunnen de kinderen lekker hun energie kwijt. Er zijn speciale kinderprogramma’s waarbij je samen met je kinderen een echt outdoor avontuur aangaat. De reisgidsen leren jullie alles over survivallen, zodat jullie na de vakantie precies weten welke planten je wel en niet kunt eten en hoe je een eigen vlot kunt maken. Ideaal voor avontuurlijke, energieke kinderen.

Educatieve jeugdkampen
Kinderen die graag met andere kids spelen kunnen zich heerlijk vermaken op een educatief jeugdkamp. Hier doen de kinderen onderling sportactiviteiten, worden er spelletjes georganiseerd en leren de kinderen super goed samenwerken. Er zijn kampen in allerlei verschillende thema’s, waaronder een watersportkamp, paardenkamp, sciencekamp en meidenkamp. De jeugdvakanties zijn onderverdeeld in verschillende leeftijdscategorieën, zodat er voor ieder kind een leuk kamp te vinden is. Klaar voor een educatieve zomer? Hier vind je een overzicht van Rijksoverheid met de data van de verschillende schoolvakanties. Dan kun je direct beginnen met plannen!

VorigeOefenen met beleggen door middel van een demo
Volgende3 zaken die je moet regelen als je in het buitenland gaat studeren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter