Lessen worden steeds moderner. Het is ondertussen bekend dat economische onderwerpen niet per definitie droog hoeven te worden gepresenteerd. Beter is het om leerlingen actief te stimuleren binnen het onderwerp. Door gebruik te maken van een demo kunnen meerderjarige studenten in de praktijk ervaren hoe beleggen in zijn werking gaat.

Beleggen in de praktijk

Veel leerlingen vervelen zich tijdens dit les. DIt komt vaak doordat er onvoldoende aandacht is voor de praktijk. Het simpelweg aanleren van theorieën biedt de meeste leerlingen onvoldoende simulatie. Het kan dan ook beter zijn om in de praktijk te oefenen met een onderwerp. Dit kan bijvoorbeeld erg goed met het onderwerp beleggen.

Voor mensen die geen ervaring hebben met de financiële markten kan alles nogal overweldigend overkomen. Zaken als aandelen en optiecontracten zijn immers op papier vrij droog. Het is daarom raadzaam om leerlingen te stimuleren om de mogelijkheden zelf uit te proberen door middel van een gratis demo. Klik hier om te kijken waar het zoal mogelijk is om een gratis demo te openen.

Stel doelen

Het is vervolgens belangrijk om de leerlingen duidelijke doelen mee te geven. Wissel theorie rondom de financiële markten af door praktijkoefeningen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om leerlingen onderling te laten strijden voor de beste beleggingsresultaten. Op die manier kan je in meerdere stappen de belangrijke elementen van beleggingen naar voren brengen.

Leer eerst het verschil tussen kopen en verkopen

Het is verstandig om te beginnen met het uitleggen van het verschil tussen kopen en verkopen bij brokers. Kopen spreekt vaak voor zich: wanneer je bijvoorbeeld een aandeel koopt verdien je geld bij een stijgende prijs. Het feit dat het ook mogelijk is om aandelen te verkopen die je niet hebt kan echter verwarrender zijn. Toch is dit in de praktijk interessant, aangezien het op die manier ook mogelijk is om te profiteren van dalende markten.

Behandel het gebruik van orders

Vervolgens is het ook verstandig om leerlingen de verschillende orders uit te leggen. Zo kan je ze leren dat het mogelijk is om beleggingen te timen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid om een belegging pas te openen, wanneer deze een bepaalde waarde bereikt.
Het is vooral belangrijk om ze uit te leggen wat een stop loss is. Een stop loss is immers essentieel bij het veiligstellen van beleggingen. Met een stop loss zorg je ervoor dat een positie automatisch gesloten wordt wanneer er een bepaald verlies wordt behaald.

Bekijk waarom aandelen bewegen

Vervolgens is het verstandig om een les te wijden aan de zaken die de koersen van aandelen beïnvloeden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de effecten van nieuws op de koersen, maar ook aan het behandelen van patronen binnen beleggingen. Door al deze zaken goed door te nemen kan je leerlingen leren hoe ze hun beleggingen moeten selecteren.

Nabespreken

Wanneer leerlingen zelfstandig gaan beleggen door middel van een demo, is het belangrijk dat ze de beleggingen die ze uitvoeren goed naspreken. Dit kan bijvoorbeeld door enkele voorbeelden klassikaal door te nemen. Hierbij is het essentieel dat de denkstappen goed worden doorgenomen.

Het is erg nuttig om op deze manier beleggen te introduceren aan leerlingen. Leerlingen onthouden op deze manier immers beter hoe beurzen precies werken. Bovendien kan je de leerlingen door te beleggen met een demo leren om kritisch te denken. Ze gaan immers op een andere manier om met lesstof en deze verfrissende methode zorgt er uiteindelijk voor dat ze meer informatie in zich opnemen.

Ten slotte

Het is belangrijk om als docent boven de stof te staan. Lees daarom enkele cursussen online door zodat je goed op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen. Verder is het belangrijk om ook voldoende aandacht te besteden aan de risico' s van beleggen. Beleggen kan immers erg winstgevend zijn, maar er zitten ook grote risico' s aan verbonden.Bronnen
https://nl.wikipedia.org/wiki/Belegging
https://beleggen.info
https://www.beleggen.nl

VorigeDrie manieren om slim online te communiceren met middelbare scholieren
VolgendeZo maken je kinderen niet alleen plezier, maar leren ze ook tijdens de vakantie!
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter