In Nederland worden honderden studies aangeboden, maar je kunt er ook voor kiezen om een studie te volgen in het buitenland. Door in het buitenland te studeren, kun je jezelf op diverse vlakken ontwikkelen. Je doet niet alleen vakkennis op, maar leert bovendien veel over jezelf en over het land waar je tijdelijk gaat wonen. Ook bouw je een groot internationaal netwerk op en dit kan in de toekomst zeker nuttig zijn.

Staat het volgen van een studie in het buitenland jou wel aan? Lees dan in dit artikel wat je moet regelen voor je in het buitenland kunt gaan studeren.

Laat je diploma’s vertalen
Heb je al een diploma gehaald in Nederland? Dan is het meestal noodzakelijk om dit diploma te laten vertalen. Aan je Nederlandse diploma heb je namelijk niet zo veel in het buitenland, simpelweg omdat niemand dit diploma kan lezen. Laat je jouw diploma vertalen, dan weet je zeker dat anderen begrijpen wat je precies gedaan hebt in Nederland. Ook weet je op deze manier zeker dat je diploma op waarde geschat wordt. Met een vertaald diploma voorkom je simpelweg vele misverstanden en problemen.

Je diploma zelf vertalen is helaas geen optie. Wij raden aan om je diploma beëdigd te laten vertalen. Laat je jouw diploma beëdigd vertalen, dan wordt het diploma vertaald en opgesteld door een professionele vertaler die door de rechtbank beëdigd is. Deze vertaler kan je diploma gegarandeerd op de juiste manier vertalen.

Zorg voor het juiste visum
In veel landen heb je als student een bepaald visum nodig. Zonder dit visum mag je het land niet in of moet het land vroegtijdig verlaten worden, ook als je de studie nog niet hebt afgerond. Bepaal voor jezelf in welk land je wilt studeren. Achterhaal vervolgens welk visum je in dit land nodig hebt als student en zorg ervoor dat je het juiste visum krijgt.

Regel je huisvesting voor vertrek
Voor buitenlandse studenten is het vaak extra lastig om woonruimte te vinden, simpelweg omdat zij minder contacten hebben dan de studenten uit de omgeving. Om te voorkomen dat je weken of zelfs maanden in een duur hotel moet slapen, regel je de huisvesting in het buitenland nog voor je daadwerkelijk in het vliegtuig stapt. Zo ben je verzekerd van een slaapplek bij aankomst.

VorigeZo maken je kinderen niet alleen plezier, maar leren ze ook tijdens de vakantie!
VolgendeDe slimme speaker: ideaal voor in de klas
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter