Vanaf 1 augustus start een extra aanvraagperiode van de subsidieregeling Tel mee met Taal. Het kabinet trekt vanaf dit jaar structureel 5 miljoen euro per jaar extra uit voor de aanpak van laaggeletterdheid. Ook scholen komen in aanmerking voor de subsidieregeling. Aanvragen kan vanaf 1 augustus tot en met 15 oktober 2018 en ‘op is op’.

Waar kan een school de subsidie voor gebruiken?
Scholen kunnen subsidie aanvragen voor zowel taaltrajecten voor laagtaalvaardige ouders, als voor andere activiteiten die een educatief thuismilieu stimuleren. Denk daarbij aan beter leren (voor)lezen, training om gesprekken met leraren te voeren, of hulp bij het maken van het huiswerk met de kinderen.

Heeft jouw school al eerder subsidie ontvangen? Geen probleem. Ook in dat geval kan je opnieuw een aanvraag indienen vanaf 1 augustus.

Hogere bedragen en eenvoudiger aanvragen
In deze nieuwe subsidieronde zijn de bedragen die een school kan aanvragen verhoogd. Voor taaltrajecten kan een school tot maximaal € 1.000.000 subsidie aanvragen. Voor overige activiteiten gericht op laagtaalvaardige ouders kan tot maximaal €200.000 worden aangevraagd. Er kan voor 80% van de kosten van het project subsidie worden aangevraagd. Voor de overige 20% dient de school zelf de financiering te regelen. Samenwerking met een bibliotheek is niet langer verplicht. Een akkoord van de gemeente blijft wel noodzakelijk.

VorigeVerzorging op school: de kapper
VolgendeVerzorging op school: handen, voeten en nagels
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter