Veel meisjes en jongens vinden het leuk om met hun haar en/of het haar van anderen bezig te zijn. Sommige kinderen vinden dit zo leuk, dat zij later als kapper aan de slag willen. Wilt u deze ambitie ondersteunen als docent verzorging? Dan kunt u kapperslessen geven aan uw leerlingen.

De kapper: een populair beroep
Het kappersvak is erg populair in ons land. Zo is het aantal kapsalons in vijf jaar tijd maar liefst met 25 procent toegenomen. Daar komt nog bij dat er steeds meer mensen als kapper gaan werken, zelfstandig of in dienst in een van de vele kapperszaken in Nederland.

Gezien de populariteit van het kappersvak, is de kans groot dat ook een van uw leerlingen later kapper wil worden. Sterker nog, de kans is absoluut aanwezig dat er meerdere leerlingen in uw klas zitten die een baan als kapper ambiëren. U kunt deze leerlingen in hun ambitie ondersteunen door kapperslessen te geven.

Vroeg starten met de fijne motoriek van het kappersvak
Kappers hebben een fijne motoriek nodig. Ze moeten hun schaar niet alleen goed vast kunnen houden, maar moeten ook zeer nauwkeurig kunnen knippen. Ook andere kappersmaterialen, zoals de verschillende soorten kammen die kappers gebruiken, moeten nauwkeurig gehanteerd worden. Alleen zo bereikt een kapper het mooiste eindresultaat.

U kunt uw leerlingen ondersteunen de fijne motoriek van het kappersvak onder de knie te krijgen, door vroeg te starten met de juiste oefeningen. Zelfs uw jongste leerlingen kunnen de fijne motoriek van het kappersvak oefenen in de klas. Bijvoorbeeld door speldjes in elkaars haren te plaatsen of door een pop te knippen. Brengt u de fijne motoriek van het kappersvak al vroeg bij? Dan hebben uw leerlingen hier maximaal profijt van. Jong geleerd is oud gedaan!

Kapperslessen geven op school
Er zijn vele manieren om het kappersvak te introduceren in uw lessen. Er zit hierbij enig verschil tussen de dameskapper en herenkapper. Zo kunt u uw leerlingen de opdracht geven elkaars haar te stylen met apparaten als föhns, krultangen en stijltangen, maar kunt u uw leerlingen ook leren haar te knippen. U laat ze niet op elkaar oefenen met een schaar, maar haalt poppen in huis. Hier kunnen uw leerlingen allerlei kapsels op oefenen.

De ervaring die uw leerlingen in uw lessen opdoen, helpen ze later absoluut in het kappersvak. Daar komt nog bij dat u uw leerlingen kunt inspireren. Een leerling die nog niet weet wat hij of zij na school wil doen, kan door uw kapperslessen zomaar geïnspireerd raken om verder te studeren voor het kappersvak.

VorigeVerbeter het financieringssysteem voor het onderwijs
VolgendeExtra subsidie beschikbaar voor aanpak laaggeletterdheid
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter