Als docent verzorging geeft u vele verschillende lessen. U vertelt uw leerlingen meer over gezonde voeding, maar ook over beweging, uiterlijke verzorging en vele andere onderwerpen die met gezondheid en hygiëne te maken hebben. Wilt u uw lesstof uitbreiden? Dan kunt u ook manicure- en pedicurelessen geven aan uw leerlingen. Ook de verzorging van de handen, voeten en nagels hoort namelijk bij de lesstof van een docent verzorging.

De manicure en de pedicure: een korte introductie
Voor we u vertellen hoe u manicure- en pedicurelessen kunt geven, is het goed om te weten wat een manicure en pedicure precies inhouden. Veel mensen halen de manicure en de pedicure namelijk door elkaar.

Een manicure is een behandeling waarbij de handen verzorgd worden. Voornamelijk de nagels krijgen veel aandacht tijdens de manicure. Na een manicure zien de handen er weer schoon en gezond uit en zijn ze bovendien lekker zacht. Ook zien de nagels er prachtig uit.

Een pedicure is ongeveer hetzelfde als een manicure, maar dan worden de voeten onder handen genomen. Na een pedicure zijn de voeten schoon en lekker zacht. Ook worden de nagels verzorgd, zodat deze er weer geweldig uit zien.

Stijgende populariteit manicure en pedicure
Steeds meer mensen nemen regelmatig een manicure en/of een pedicure. Zij doen dit om op en top verzorgd door het leven te gaan. Omdat steeds meer mensen een manicure en/of pedicure nemen, is er meer vraag naar mensen die een manicure en/of pedicure kunnen geven. Leerlingen die besluiten dit vak te beoefenen, hebben in de toekomst dan ook meer dan voldoende werk.

U kunt inspelen op de stijgende populariteit van de manicure en de pedicure door manicure- en pedicurelessen te geven aan uw leerlingen. Zo kunt u uw leerlingen bovendien inspireren verder te studeren en het populaire manicure- en pedicurevak in te gaan.

Manicure- en pedicurelessen geven op school
Veel meisjes vinden het leuk om met hun nagels bezig te zijn. Geeft u les aan een klas vol enthousiaste meisjes, die het leuk vinden om met hun uiterlijk bezig te zijn? Dan kunt u hen zeker manicure- en pedicurelessen geven op school. Hier heeft u helemaal niet veel voor nodig. Met de juiste verzorgingsproducten, een voetbadje en mooie nagellak komt u al een heel eind. Wij garanderen u dat u uw leerlingen blij maakt met een manicure- en/of pedicure praktijkles!

VorigeExtra subsidie beschikbaar voor aanpak laaggeletterdheid
VolgendeGeen toetsen meer voor kleuters
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter