Albert Heijn en NEMO ontwikkelden samen de spaaractie Tech is te gek met een verzamelalbum vol tech-plaatjes. NEMO heeft bij de doe-plaatjes een gratis handleiding voor leerkrachten uit het basisonderwijs gemaakt, waarmee kinderen in de klas op een leuke manier van alles leren over technologie en wetenschap. De plaatjes zijn te verzamelen tot en met 1 juli. Het lesmateriaal is ook te gebruiken zonder de tech-plaatjes, zodat je er het hele jaar door gebruik van kunt maken.

Nieuwsgierigheid kan al door iets kleins aangewakkerd worden. De doe-plaatjes van de Tech is te gek actie zijn gemaakt om kinderen op een leuke manier het domein van wetenschap en technologie (W&T) te laten verkennen.

De leerkrachtenhandleiding geeft handvatten hoe je met de doe-plaatjes in de klas aan de slag kan. De opdrachten zijn gericht op groep 4-8. Kinderen kunnen met deze kaartjes een onderzoek doen of een oplossing voor een (technisch) probleem ontwerpen. Leuk om te gebruiken voor wat extra wetenschap & technologie gedurende het schooljaar, bij een schoolfeest of als invulling van een projectweek op school. In het lesmateriaal is een koppeling gemaakt met de vakken geschiedenis & wereldoriëntatie.

In de handleiding staan 45 proefjes en experimenten uitgelegd. De proefjes kun je uitvoeren met alledaagse materialen. De 45 proefjes gaan over wetenschappelijke fenomenen, zoals elektriciteit, het weer of programmeren. Zo maak je heel eenvoudig een barometer, lanceer je een luchtraket of bouw je een kettingreactie met de klas.

De leerkrachtenhandleiding is gratis te downloaden via de website van NEMO.
www.nemosciencemuseum.nl/techindeklas en blijft ook na de actie beschikbaar als lesmateriaal.

VorigeWelke trucs helpen jongeren om minder te snacken?
VolgendeLeerling VMBO Maastricht krijgt tijd om schoolexamen te repareren
Reacties (0)

Er zijn bij dit artikel nog geen reacties geplaatst

Laat een reactie achter